Urlop

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Urlop

Post autor: Krystynka »

Witam, orientuje się ktoś jak sprawa wygląda z urlopami?? Bo dostałam umowę z dniem 1.02.2016 na pół roku i później od 1.08.2016 na 2 lata i kadrowa powiedziała ze nie należy mi się urlop, tzn należy ale 1 dzień za każdy przepracowany miesiąc. Wiec jak to jest? dodam ze to jest moja 3 praca na umowę o prace, wcześniejsze miałam zawarte w 2009 i 2010 roku.
mn2

Re: Urlop

Post autor: mn2 »

Za mało danych podajesz, do urlopu liczy się staż pracy a nie ile miałaś umów o pracę, ważne jest też czy jesteś zatrudniona na cały etat czy tyko na część
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Jestem zatrudniona na cały etat a umów o prace miałam 3 : pierwsza trwała 5 miesięcy, druga 47 dni i trzecia 12 dni
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

w sumie mi wychodzi 8 lat i 234 dni stażu pracy
betih1

Post autor: betih1 »

To o czym mówi twoja kadrowa dotyczy tylko umowy o pracę zawartej pierwszej w życiu, że urlop nabywa się z każdym przepracowanym miesiącem. Tobie należy się 19 dni urlopu w tym roku, który możesz wykorzystać od razu jeżeli pracodawca wyrazi zgodę.
betih1

Post autor: betih1 »

Krystynka pisze:w sumie mi wychodzi 8 lat i 234 dni stażu pracy
a szkołę już wliczyłaś w ten staż?
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

tak wliczyłam. No tak też myślałam, nie wiem dlaczego wprowadziła mnie w błąd.
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Dziekuje za pomoc:)
ODPOWIEDZ