urlop macierzyński,a rodzicielski?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
kkk21

urlop macierzyński,a rodzicielski?

Post autor: kkk21 »

Witam! Mam pytanie bo już nie wiem.Kobieta urodziła dziecko pracuje cały czas i obecnie jest na urlopie macierzyńskim a po 26 tyg przechodzi na urlop rodzicielski,który będzie wypłacany u nas w urzędzie?Czy robicie uzysk z tego urlopu rodzicielskiego czy nie?Kobieta jest cały czas w stosunku pracy i po urlopie wraca do pracy?Pomóżcie!
rysia

Re: urlop macierzyński,a rodzicielski?

Post autor: rysia »

ale o co chodzi? :shock:
kkk21

O to czy robię uzysk z urlopu rodzicielskiego?
Gość

Post autor: Gość »

Koleżanka się ze mna spiera,że robimy uzysk jak przy świadczeniu rodzicielskim i dlatego pytam
rysia

przeczytaj z 5 razy to co sama napisałaś to znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie, przeczytać art z ustawy odnośnie uzyskania dochodu też nie zaszkodzi :o
rysia

o to przepraszam, zmień koleżanki :lol: absolutnie jej nie słuchaj
kkk21

Dzięki chociaż utwierdziłam się w swoim przekonaniu.
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

kkk21 pisze:Witam! Mam pytanie bo już nie wiem.Kobieta urodziła dziecko pracuje cały czas i obecnie jest na urlopie macierzyńskim a po 26 tyg przechodzi na urlop rodzicielski,który będzie wypłacany u nas w urzędzie?Czy robicie uzysk z tego urlopu rodzicielskiego czy nie?Kobieta jest cały czas w stosunku pracy i po urlopie wraca do pracy?Pomóżcie!
ten urlop rodzicielski bedzie wyplacany u was w urzedzie, bo co ? to pracownica urzedu jest ?:) nie mylisz czasami pojec i nie masz na mysli swiadczenia rodzicielskiego placone u nas w urzedzie zamiast zasilku macierzynskiego ?:)
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

a może urlop wychowawczy???
rysia

mika31 pisze:a może urlop wychowawczy???
przeczytałaś cały post?
ODPOWIEDZ