Zmiany w dochodach
Zmiany w dochodach
Czy jak są zmiany dochodów ale nie ma to wpływu na przyznane świadczenie, nie przekraczają kryterium, zmiana w dochodzie jest niewielka to czy każdorazowo wszystko wprowadzacie do systemu jako zmianę w związku ze zmianą sytuacji rodziny? Czy wystarczy jak sobie przeliczę i wpinam do teczki. Sygnity radzi żeby każdą zmianę wprowadzać do systemu. Jak robicie?
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Zmiany w dochodach
robie za każdym razem jak mi ktoś zgłasza zmianę. Wprowadzam do programu, drukuje dochody i wpinam do teczki.
Ja teraz robię jak zaleca SYGNITY. Jak zmienia się dochód , czy jak jest jakaś inna zmiana to wszystko jest lepiej czytelne.
a czy wszczynacie postępowanie, gdy wam dostarczą dokumenty o uzyskaniu dochodu?, czy tylko przeliczacie i drukujecie dochód no i do teczki?
Ja nie wszczynam postępowania za każdym razem jak ktoś dostarczy dochód uzyskany, przeliczam każdy dochód, od pewnego czasu wprowadzam zmiany tak jak zaleciło Sygnity (choć mam wątpliwości czy ciągnie te dane do sprawozdań, wnioski o zmianę nie kończą się wydaniem decyzji tylko bez nadania biegu), wpinam do teczki, wszczynam postępowanie jak widzę że zmiana będzie miała wpływ na prawo do świadczenia.
Oprócz Zmiany w dochodach - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ po odwołaniu do SKO
Konflikt rodzinny
zgłoszenie że jest marnotrawione 500+
dodatek dyferencyjny
sygnity rozożenie na raty
sprawozdanie od 1 kwietnia do 31 grudnia 2016-Sygnity
Do elmera i innych!!!!
akt urodzenia i UKRAINA - przyznać?
Przerwany urlop wychowawczy
urlop macierzyński,a rodzicielski?
nienależne