urlop mieszkańca DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~basia

urlop mieszkańca DPS

Post autor: ~basia »

Jeśli mieszkaniec DPS wybiera urlop 15 dni to za czas urlopu jego odpłatność dzieli się przez 30 czy przez ilość dni kalendarzowych? Czy jest na to jakiś przepis?
~www

Re: urlop mieszkańca DPS

Post autor: ~www »

przez ilość dni w danym miesiącu
~wiola

Post autor: ~wiola »

tak jak www
~basia

A gdzie można znaleźć jakiś przepis dotyczący tego, bo osoba, która to rozlicza u mnie ciągle twierdzi, że przez 30 i nie mogę ją przekonać o błędzie.
~abc

Post autor: ~abc »

a gdzie ta osoba znalazła przepis że przez 30 ?
~basia

nie znalazła, ale mówi, że zaokrągla się do 30.
~Dom

Post autor: ~Dom »

dzieli sie przez 30 zgodnie z ustawą o finansach publicznych
~kasia

Post autor: ~kasia »

Przy naliczaniu zwrotu za okres nieobecności nie przekraczającej 21 dni należy kierować się wytycznymi zawarymi w art 63 ustawy o pomocy społecznej, zgodnie z którym wysokość należności za powyższy okres nalicza się dzieląc kwotę odpłatności jaką ponosi mieszkaniec przez liczbę dni kalendarzowych miesiąca za który dokonujemy zwrotu, mnożąc przez liczbę dni nieobecności.
~www

Post autor: ~www »

Kasia ma rację. Przez ilość dni w danym meisiącu - taką mamy opinię radcy prawnego , taką informację uzyskaża księgowa na szkoleniu. My w kazdym razie tak naliczamy
~zuza

Post autor: ~zuza »

Jeżeli mieszkaniec przebywa poza DPS całe wakacje, jest np. u rodziny, to czy można naliczyć mu zwrot za 21 dni nieobecności, czy wogóle nic nie można mu zwrócić.
ODPOWIEDZ