Urlop wychowawczy a szkoła - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 22 kwie 2015, 17:30

Gosciu pisze:
Lalka pisze:Ja akurat powołuję się na wyjaśnienia z Ministerstwa. Też wielokrotnie tutaj były wklejane. Pozatym trzeba czytac ustawę a nie tak wszystko bezmyślnie na nie.
to wklej te wyjasnienia chetnie poczytam
aha i pokaz mi w ktorym miejscu w ustawie jest napisane ze ten dodatek przysluguje w opisanej sytuacji cytujac twoje slowa "trzeba czytac ustawę a nie tak wszystko bezmyślnie na nie"
To odemnie
https://www.facebook.com/Wychowawcze/ph ... =3&theater
I jeszcze jedno pytanko. Jak już dostałeś Gościu to zaświadczenie od matki o czase przebywania dziecka w przedszkolu to tam było napisne, że dziecko będzie co najmniej 5 dni w tygodniu i będzie mieszkało w internacie?
Kuleczka

Napisano: 22 kwie 2015, 18:55

Gościu pisze:my tez daliśmy odmowę ale najpierw poprosiliśmy o zaświadczenie z przedszkola jak długo dziennie dziecko tam przebywa pózniej w uzasadnieniu napisałem ze nie sprawuje opieki nad dzieckiem i tyle ... Chyba sie nie odwołała
Gościu może ty pracujesz na ustawie która obowiązywała do 31.12.2008r. Tam faktycznie był taki zapis o przedszkolach. Od 01.01.2009r nastąpiła zmiana i przedszkola zostały wykreślone.
Lalka

Napisano: 22 kwie 2015, 19:45

Art 10 Ust 5 pkt 4 " ...... oraz w innych przypadkach Zaprzestania sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem .". Fakt uczęszczania dziecka do przedszkola powodu zaprzestanie sprawowania osobistej opieki na dzieckiem.
Poproszę o oficjalny komunikat MPIPS na stronie Ministerstwa a nie odpowiedz na zadane pytanie na stronie internetowej lub listownie.
gościu

Napisano: 23 kwie 2015, 7:57

gościu pisze:Art 10 Ust 5 pkt 4 " ...... oraz w innych przypadkach Zaprzestania sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem .". Fakt uczęszczania dziecka do przedszkola powodu zaprzestanie sprawowania osobistej opieki na dzieckiem.
Poproszę o oficjalny komunikat MPIPS na stronie Ministerstwa a nie odpowiedz na zadane pytanie na stronie internetowej lub listownie.
Nie wystarczy Tobie że ten zapis o uczęszczaniu do przedszkola został z ustawy wykreślony, że są oficjalne pisma z Ministerstwa, że zaprzestanie opieki jako inny przypadek to oznacza zostawienie dziecka pod opieką np rodziców na co najmniej 5 dni w tygodniu, na 5 dni bo jak zostawi na 4 to jeszcze jest osobista opieka.
Widzę, że podejście tutaj jest takie, że nawet jak sam Minister by tłumaczył i wbijał do głowy to i tak byście przyznawali wg własnego widzimisię.
Tutaj na forum takim "guru" odnośnie udzielanie informacji jest Elmer. Jest to osoba posiadająca bardzo dużą wiedzę. Może napisz do Niego jak nie na forum to prywatnie i się dopytaj.
Tak na marginesie to bardzo współczuję ludziom, którzy zwracają się w Twojej gminie o zasiłki i dodatki. Przez niedouczenie lub niewiedzę pracowników nie pobierają należnych im świadczeń
Lalka

Napisano: 23 kwie 2015, 7:59

Miało byc jak zostawi swoje dziecko pod opieką babci czyli swojej matki np na 5 dni
Lalka

Napisano: 23 kwie 2015, 8:28

Hehe o moja gmine to sie raczej nie martw bo obslugujemy ponad 30 tys swiadczeniobiorcow i uwierz mi ale nie mozemy sobie pozwolic na bledy zyjac w prawie milionowym miescie. Dodatek nie przysluguje i tyle zreszta byly odwolania do SKO i poki co podzielaja nasze zdanie . Zmienia ustawe bedziemy robic inaczej . Chcialem oficjalny komunikat ze stron MPiPS to sie nie doczekalem a szkoda bo moze by mnie przekonal do czegos ,
Ps. A ten Elmer to kto ??? Posel jakis ktory ustawe pisal czy sprzatacz w urzedzie ? Raczej to drugie po glupotach jakie tu na forum wypisuje i ludziom burdel w glowie robi . Sorry ale ja od interpretacji ustawy mam 4 dyrektorow 2 prezydentow i radcow prawnych
Gosciu

Napisano: 23 kwie 2015, 9:29

A jaka to Gmina? Jeżeli podasz to w najbliższym czasie otrzymasz oficjalny komunikat tytułowany do Burmistrza?prezydenta. Mam znajomą, która włąsnie zajmuje się prywatnie wyjaśnianiem takich spraw i ma kontakt z MPips.
Poniżej wklejm lin artykułu z gazety prawnej. Wyjaśnienia sobie poszukaj, nie ma tak lekko że wszystko jest na tacy. Przeszukaj archiwum ops. Dyskusja wyłą i trwałą i były wklejane linki rónież z komunikatem z MPiPs i weż się do roboty bo widzę, że pieniądze dojstajesz za nic.
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/6 ... lobku.html
Lalka

Napisano: 23 kwie 2015, 9:42

Wkejasz mi jakies pierdoly z gazet a najwazniejszego przeslac nie mizesz tzn odicjalnego komunikatu mpisp adresowanego do wszystkich osrodkow ( urzedow) . A tak na przyszlosc bo widze ze nauka w szkole to u ciebie nie za wesolo bylo przypominam co jest aktami prawnymi w Polsce :
Konstytucja, ustawy,rozporzadzenia, zarzadzenia, uchwaly
Kurcze czy tutaj sa jakies komunikaty ??? Bo nie widze
Gosciu

Napisano: 23 kwie 2015, 9:49

https://www.mpips.gov.pl/gfx/mpips/user ... w_rodz.pdf
Art 3 pkt 4. Rozumiem, że na podstawie takiego oświadczenia dałęś odmowę.
I podaj Gminę to będziesz miał komunikat. Są osoby bardzo chętne nawet żeby porozmawiac telefonicznie
Lalka

Napisano: 23 kwie 2015, 9:51

Pewnie nie przyznasz się gdzie pracujesz bo wstyd o ile w ogóle pracujesz w świadczeniach
Lalka

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x