Urlop wychowawczy a szkoła - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 23 kwie 2015, 9:52

I na przyszlosc jak pisze o miescie i prezydencie to nie znaczy ze pracuje w gminie w ktorym jest burmistrz :-P
Gosciu

Napisano: 23 kwie 2015, 10:00

Art 10 ust. 5 pkt 4 " ...... oraz w innych przypadkach Zaprzestania sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem .". - juz ci pisalem podstawe odmowy, a za rozporzadzenie dziekuje mam swoje
Gosciu

Napisano: 23 kwie 2015, 10:09

Po pierwsze napisałąm burmistrz/prezydent. po drugie" zaprzestanie osobistej opieki nad dzieckiem" tzn zostawienie dziecka komuś/gdzieś(placówka) na 24 godziny co najmniej 5 dni w tygodniu. Masz takie oświadczenie -ok, Nie masz- to już twój problem.
A tak poza tym skoro nie podajesz skąd jesteś i nie chcesz miec oficjalnego wyjaśnienia to zmaczy że nie pracujesz w świadczeniach i się nuszisz więc serdecznie Ciebie pozdrawiam i do widzenia
Lalka

Napisano: 23 kwie 2015, 10:29

Ale to jest twoja interpretacja tego zapisu dla mnie slowo "lub" jest tutaj kluczowe i ecale nie odnosi sie do wszelkiego rodzaju placowek. Ty chyba za krotko w swiadczeniach pracujesz bo mimo wszystko interpretowac ustawy nie potrafisz a poki ustawa nie bedzie zmieniona to kazdy ma prawo do jej indywidualnej interpretacji :-) bo gdyby byla super to by to forum nie bylo potrzebne . Ty robisz tak my robimy inaczaj. Ty masz swoje racje a ja swoje.
Gosciu

Napisano: 23 kwie 2015, 11:47

Gosciu pisze:Ale to jest twoja interpretacja tego zapisu dla mnie slowo "lub" jest tutaj kluczowe i ecale nie odnosi sie do wszelkiego rodzaju placowek. Ty chyba za krotko w swiadczeniach pracujesz bo mimo wszystko interpretowac ustawy nie potrafisz a poki ustawa nie bedzie zmieniona to kazdy ma prawo do jej indywidualnej interpretacji :-) bo gdyby byla super to by to forum nie bylo potrzebne . Ty robisz tak my robimy inaczaj. Ty masz swoje racje a ja swoje.
Bardzo fajna dyskusja.
Są osoby chętne porozmawiać osobiście. Osoby które dysponują odpowiednimi pismami i wyjaśnieniami. Gościu jak można się z Tobą skontaktować.
Niedopuszczalne jest to żeby jakieś miasteczko dawało odmowę w takiej sprawie.
Ciekawy

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x