urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych
urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych
Czy orientujecie się może co z urlopami, które nie zostały wykorzystane do końca 2013 roku przez pracowników karcianych? Chodzą plotki, ze urlop niewykorzystany przepada w 2014 roku. Czy to możliwe?????
Re: urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych
Nie przepada.
U nas tez chodziły takie słuchy, ale okazało się, że przechodzi na następny rok.
U nas tez chodziły takie słuchy, ale okazało się, że przechodzi na następny rok.
Nie przepada ale od stycznia liczony będzie na zasadach kp, a nie kn
czyli jak?
Przypuśćmy że zostanie mi 15 dni urlopu. jak to zostałoby rozliczone w następnym roku?
Przypuśćmy że zostanie mi 15 dni urlopu. jak to zostałoby rozliczone w następnym roku?
Moim zdaniem zaległy urlop jest do wykorzystania w całości i potem należy nam się juz urlop 26 dni, tak jaj z kp. Czyli jesli komuś zostało 15 dni w 2014 roku wykorzystuje te 15 dni i ma jeszcze 26 nowego. Czy dobrze myślę?
Kasiu a co za problem czy 15 przejdzie na rok 2014 + 26
Cały czas Damianie chodzi mi o urlop, który zostaje nam jeszcze z tego roku, czyli urlop jeszcze nauczycielski. Od stycznia, gdy będziemy juz pracownikami z kp mamy mniejszy wymiar urlopu. Nasz dyrektor twierdzi, ze urlop niewykorzystany przez nauczycieli w 2013 roku przepada im w 2014. Mnie wydaje się to nieprawdopodobne. Pytam Was o zdanie, bo u nas panuje totalne milczenie w sprawie wychowawców karcianych i nie wiemy jak się wszystko potoczy. Dlatego piszcie co wiecie. Pozdrawiam
art. 66 ust. 2. KN stanowi- W razie niewykorzystania przysługującego urlopu wypoczynkowego z powodu rozwiązania lub wygaśnięcia stosunku pracy, powołania do zasadniczej służby wojskowej albo do odbywania zastępczo obowiązku tej służby, do okresowej służby wojskowej lub do odbywania długotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje ekwiwalent pieniężny za okres niewykorzystanego urlopu.
Należy pamiętać ze do końca br jesteśmy zatrudnieni w oparciu o KN. Dyrektor jeżeli nie ma możliwości udzielenia urlopu wypłaca ekwiwalent. Z dniem 1 stycznia stosunek pracy zawarty np. KN wygasa. Sprawa wydaje się dość jasna.
Należy pamiętać ze do końca br jesteśmy zatrudnieni w oparciu o KN. Dyrektor jeżeli nie ma możliwości udzielenia urlopu wypłaca ekwiwalent. Z dniem 1 stycznia stosunek pracy zawarty np. KN wygasa. Sprawa wydaje się dość jasna.
Oprócz urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
publiczna/niepubliczna placówka
praca na zastepstwo
wolne miejsca
pytanie do wychowawców MOW
dochód wychowanka za prkatykę
wychowawcy,koordynatorzy
placówki specjalistyczne
placówki specjalistyczne
grafik
Umieszczenie w pieczy PILNE
współpraca z byłymi r.z.
wychowawca - mężczyzna poszukiwany do pracy