usamodzielnienie sie POMOCY - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 16 maja 2011, 1:22

WITAM,JA TAKZE POBIERAM NA KONTYNUACJE NAUKI Z PCPR. JESTEM NA 2 ROKU STUDI,MAM DZIECKO I MEZA NIE PRZEKRACZA NAM ZL DLATEGO TEZ DOSTAJE TE PIENIAZKI NA KONTZNUACJE,MIESZKAMZ W MIESZKANIU PO MOJEJ ZMARLEJ MAMIE NIKT MNIE NIE INF ZE MOGE STARAC SIE O POMOC JAK USAMODZIELNIENIE SIE NP NA POPRAWE WARUNKOW MIESZKANIOWZCH A TAKA POMOC BZ MI SIE PRZYZDALA NIE MAMZ TOALETZ;PRZSZNIC ITD CZY MOGE SIE STARAC O TAKIE PIENIADZE Z PCPR___NIE DOSTAKAM ZADNEJ WZPRAWKI ITP JAK WZPROWADZALAM SIE OD CIOTKI;RODZINA ZASTEPCZA SPOKREWNIONA.VBARDZO PROSZE O POMOC CZY MI SIE COS NAŁEZ
~natalia

Napisano: 16 maja 2011, 10:05

nic się z pomocy społecznej nie należy, możesz sie ubiegać złożyć wniosek i stosowne dokumnety a pomoc na usamodzielnienie jest wypłacana na koniec procesu usamodzielnienia tzn jak skończysz sie uczyć chyba że będzie jakaś wazna potrzeba wtedy wyjatkowo w trakcie trwania nauki.
~pracownik ops

Napisano: 16 maja 2011, 11:57

to juz nie rozumiem ,nic mi sie nie nalezy tak??? bo czytalam kilka innych watkow z czego wynika ze wlasnie powinnam dostac na usamodzielnienie sie,ale kiedy wyprowadzalam sie od ciotki to nikt mnie nie inf a wtedy jeszcze nie mialam meza i dziecka dopiero rok temu w zielam slub dlatego nei wiem czy te pieniadze jak wyprawka czy pomoc w usamodzielnieniu sie w kwocie ponad 4 tys mi si enalezy dziekuje i pozdrA
~natalia

Napisano: 16 maja 2011, 12:04

przepraszam za bledy wyzej-klawiatura mi sie przestawila
~natalia

Napisano: 16 maja 2011, 13:29

zrozum kobieto jak piszesz że się \"należy\" to ktoś powinien ci w zębach przynieść a to TY musisz złożyć wniosek i stosowne dokumenty a nie nalezy sie to bez wniosku bez niczego tylko za to że zyjesz ????? jestes typową klientką OPS tylko co mi się jeszcze należy ?????????? a nic
~pracownik ops

Napisano: 16 maja 2011, 14:29

przpraszam jezeli urazilam <pracownika ops> zadaje pytanie bo po prostu nie rozumialma mysle ze to nie jest jakis problem i nie wszyscy sa obeznani w przepisach,jasna sprawa jest to ze musze zlozyc wniosek to rzecz naturalna i logiczna moje pytanie faktycznie brzmialo czy mi sie \"nalezy\"miatam tu na mysli czy bedac osoba jak wyzej opisalam swoja sytuacje mam prawo do zlozenia tego wniosku przepraszam ze tak pana unioslo poprostu zle sformulowalam pytanie ale chcialam jak najszybciej sie dowiedziec i zadac pytanie osobie ktora jak pan jest obeznana w tym temacie jeszcze raz przepraszam ale jak wiekszosc tu osob nie mam do mogo zwrocic sie o pomoc dziekuje i pozdr
~natalia

Napisano: 16 maja 2011, 15:34

zawsze liczy się kryterium dochodowe 351 zł x 3 osobowa rodzina x 200 %= 2106 zł kryterium żeby ubiegać sie o pomoc na usamodzielonienie
~pracownik ops

Napisano: 16 maja 2011, 15:41

dziekuje bardzo:)bardzo mi to pomoglo gdyz myslalam ze jezeli zalozylam rodzine to juz nie moge skladac wniosku:)jeszcze raz dziekuje gratuluje stronki naprawde bardzo przydatna dzieki jej dowiedzialam sie o takiej mozliwosci dziekuje i pozdrawiam
~natalia

Napisano: 17 maja 2011, 10:04

złóż wniosek o pomoc na zagospodarowanie w formie rzeczowej oraz na usamodzielnienie. Wprawdzie pomoc na usamodzielnienie przysługuje dopiero po ukończeniu nauki to w szczególnie uzasadnionych przypadkach organ może ta pomoc przyznać w trakcie trwania nauki, mysśę że brak łazienki jest dobrym uzasadnieniem
~Iza

Napisano: 17 maja 2011, 15:40

witam ponownie:)naprawde wasza pomoc duzo mi pomogla:)dziekuje! bylam dzis w pcpr dowiedziec sie i u nas wnioski przyjmowane beda pod koniec czerwca,powiedziano mi ze narazie nie maja pieniazkow. powiedziano mi takze ze jezeli zloze wniosek teraz o z`gopodarowan1ie1
~natalia

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x