usamodzielnienie sie POMOCY - Stare tematy

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 17 maja 2011, 15:40

witam ponownie:)naprawde wasza pomoc duzo mi pomogla:)dziekuje! bylam dzis w pcpr dowiedziec sie i u nas wnioski przyjmowane beda pod koniec czerwca,powiedziano mi ze narazie nie maja pieniazkow. powiedziano mi takze ze jezeli zloze wniosek teraz o z`gopodarowan1ie1
~natalia

Napisano: 17 maja 2011, 15:46

teraz o zagospodarowanie czyli mi przysluguje ponad 4 tys to juz potem nie bede mogla starac sie o pomoc na usamodzielnienie,i zebym sobie przemyslalam czy lepiej teraz w trakcie nauki zlozyc wniosek czy dopiero po skonczeniu i dostac te dwie lacznie czyli jakies raz tyle i w sumie bym czekala zawsze wiecej by bylo i bym mogla wiecej zzrobic ale brak lazienki to naprawde dla nad=s klopot bo musimy korzystac z wychodka na dworze. juz wprawdzie zaczelismy robic dolaczylismy wode i kupilismy rury zeby sie podlaczyc. klopotem jest takze to ze z roku na rok podnosza mi rente i mezowi wynagrodzenie obawiam sie ze do konca nauki moglo by nam przekroczyc dziekuje jeszcze raz za odpowiedzi z Panstwa strony i za tak szybka pomoc dodam ze bardzo skuteczna milo jest ze ktos jeszcze umie doradzic i zna sie na tym co robi,pozdrawiam was serdecznie dziekuje
~natalia

Napisano: 17 maja 2011, 16:06

przysługuje ci i pomoc na usamodzielnienie i pomoc na zagospodarowanie, nie daj sobie kitów wcisnąć.
~@

Napisano: 17 maja 2011, 16:08

to dwie różne formy pomocy dla osób usamodzielnianych które absolutnie się nie wykluczają!!!!
~@

Napisano: 21 maja 2011, 23:23

no i sie stalo:(jak sie doweidziaslam ze jakas pomoc mis ei nalezy poki sie ucze to jak na zlosc moza za miesiac dwa ma miec podniesione wynagrodzenie czyli w chwili zlozenia wniosku wszystko by sie zgadzalo ale co z tego jak zaraz ma dostac podwyzke i bede musiala isc i wstzrymac swiadczenia na kontynuacje nauki ale jestem zla podniosa mu o kilka zl a mi pzrepadnie pomoc osz...
~natalia

Napisano: 23 maja 2011, 9:49

to niech nie podwyższa wynagrodzenia bo za dużo masz do stracenia
~Iza

Napisano: 23 maja 2011, 13:18

To teraz szybko najlepiej zawnioskować o pomoc na usamodzielnienie (z uzasadnieniem szczególnej potrzeby), wówczas wezmą dochód z zeszłego miesiąca - może się uda.
~Ja

Napisano: 05 lip 2011, 22:30

dzien dobry,bardzo prosze kogos kto obeznanay jest w temacie:)zlozylam wniosek na usamodzielnienie w moim przypadku ok 4 tys bylam ponad 3 lata,jestem nie w w trakcie kontynulowanie planu w trakcie nauki zostalo mi jeszcze rok szkoly i w pcpr powiedziano mi zebym sie zastanowila czt teraz starac sie o pieniazki czy po ukonczeniu szkoly bo jezeli treaz to juz nie otrzymama od nich pomocy chyba tej na zagospodarowanie?a koledzy wyzej pisaliże jedno drugiego nei wyklucza wiwec jak to jets?cxzy moze nasz pcpr ma tzn moze kazdy pcpr ma swoje wewnetrzne zasady przyznawania pieniedzy.?nie wiem jak u was ale ja to przy skladaniu wniosku na usamodzielnienie musialam isc do doradzcy zawodowego i do psychologa,jakis program z ue o integracji grup ryzyka w powiecie...uczestniczyc w tym projekcie,a u nas jakos nie fajnie jets byla pani na wywiadzie powiedziala jezeli chodzi o lazienke to kabine plytki kleje lampa itd robozinza sie nie liczy ale jezeli za lazienke wyjdzie mi ok 3 tys to czy moge wykorzystac reszte tych pieniazkow na inne rzeczy jak np lozko?/?lodowka?nie wiem moze jakies regipsy na sufit czy do tego kasetony???bo u nas to ja musze kazda zlotowke rozliczyc bo jak nie to musze im zwrocic/jaki jets cza sczekania na dec itd???pozdr
~natalia

Napisano: 06 lip 2011, 2:07

Natalia - ty skończyłaś jakąś szkołę?
Myślę to o podstawówce. Wiem, ze j. polski jest trudny ale w twoim wydaniu to już poezja - napisałaś jedno zdanie na pół strony, a do tego jeszcze niechlujnie, aż nie chce się tego czytać. Moim zdaniem, powinni dać Ci odmowę za porzucenie nauki, bo chyba aż tak nisko szkoły jeszcze nie upadły aby dawać promocję do następnej klasy komuś, kto ma kłopoty z poprawnym skleceniem kilku zdań.
~OLO

Napisano: 06 lip 2011, 10:26

~natalia możesz wydać na inne rzeczy niż łazienka pod warunkiem że wcześniej to uzgodnisz z osobie z którą uzgadniasz przeznaczenie pieniążków. Jeśli kontynuujesz naukę to o kasę na kontynuację nadal możesz się ubiegać. O Inną pomoc też. Najlepiej umów się z osobą zajmująca się usamodzielnieniem w PCPR i twoim opiekunem usamodzielnienia i zmodyfikujcie plan usamodzielnienia i tam wpisz swoje plany z terminem - kiedy się chcesz o co starać.
~ale jaja

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x