usługi opiekuńcze - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 wrz 2014, 12:04

Witam Serdecznie!
Postaram się w wielkim skrócie opisac sytuację, da której trudno mi znaleźć rozwiązanie.
Mam podopieczną, niepełnosprawną, na wózku, zależną od innych osób (ma niewładne ręce, nie jest w stanie nic samodzielnie zrobić). Mieszka wspólnie z synami, ktorzy opieki jej zapenić nie mogą, jeden pracuje, drugi sam jest niepełnosprwny (02-P). W tej samej miejscowości zamieszkuje jeszcze córka i syn tej Pani, którzy równiez usprawiedliwiają się pracą. Nikt z rodziny nie chce tej Pani pomagać. Pani o DPS nie chce słyszeć, były tam przyznane usługi opiekuńcze (własciwie są), ale własnie czwarta opiekunka zrezygnowała z tej pracy. Z nasze strony pomoc 24 godzinna nie jest możliwa, nie wiem jak pomóc i jak sprawę rozwiązać.
zofia

Napisano: 15 wrz 2014, 19:00

Co to znaczy zrezygnowała???
Wredna1

Napisano: 15 wrz 2014, 20:11

no to jasne.. jeżelii usługi nie są wystarczające bądź nie można ich świadczyć wniosek do sądu... wiem wiem. przepis stanowi że tylko gdy usługi są nie wystarczające... nie da się jednak wszystkiego przepisem ugryźć.. ja bym postawił ultimatum.. albo opiekunka albo robić wywiad i słać do sądu.. jak stanie się nieszczęście to kto to weźmie na plecy...
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x