usunięcie wniosku- lub wniosek o zmianę- Pan Tomek i inni - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 lip 2016, 9:06

Kobieta zgłosiła podjecie pracy przez meża od 21.04.2016, decyzja juz wydana pieniądze szły, dziś przynosi zaświadczenie że za maj kwota, przekracza 800 na osobę. Chciałam zmienić wniosek w związku ze zmianą sytuacji życiowej, niestety, nie mogę ustawić żeby pasowało że od lipca decyzja uchylajaca poprzednią, jak to zrobić?
pomocy.
Ewentualnie dowiedziałam się o innej metodzie uchylania decyzji, niestety tej nowej zmiany nie mogę usunąć z programu, ponieważ pierwszy wniosek wpłynoł elektronicznie- to chyba dlatego takie problemy.
Prosze o pomoc
Kasia_

Napisano: 11 lip 2016, 9:09

Trzeba wprowadzić wniosek w związku ze zmianą sytuacji. Przecież na papierze w takiej sytuacji nie kreślisz po oryginalnym wniosku, który został już rozpatrzony i wydana decyzja, w systemie informatycznym też nie powinnaś nanosić na nim zmian, bo to fałszowanie. Nowy wniosek i z niego nowa decyzja.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 lip 2016, 9:51

Tak właśnie zaczełam wprowadzać, tylko że nie pasuje mi wprowadzenie kwoty, bo jak wprowadzam kwotę, to wydaje mi decyzje że od kwietnia się nie należy, albo należy sie tylko za czerwiec, nie mogę ustawić, pozatym jak wpisuje kwoty, to we wniosku pierwotnym jak i nowym pokazuje mi kwotę przekraczajacą dochód, może dlatego ta decyzja żle wychodzi?!
Kasia_

Napisano: 11 lip 2016, 9:52

A to już nie wiem, trzeba by znać szczegóły sytuacji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 lip 2016, 10:18

a czy mogę usunąć tą decyzje zmieniajacą, i jak- bo to wniosek elektroniczny, na który była wydana decyzja nie chce usuwać wszystkiego, tylko ta zmiane decyzji!
Dowiedziałam sie o innej metodzie uchylania decyzji

Wejsc na liste decyzji, wyszukac osobe, potem na górze "operacje" i tam wybrac decyzje uchylajace i potem juz się leci normalnie.
Kasia_

Napisano: 11 lip 2016, 10:29

A czemu chcesz ją usunąć, była omyłkowo wydana? Poszła do Klienta?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 lip 2016, 10:43

chce tylko usunąć to zmianę, żadnej decyzji zmieniajacej jeszcze nie wydałam
chcę cofnąć poprostu to że chciałam zrobic wniosek o zmiane świadczenia, więc to co ostatnio chciałam zrobić
nie wiem czy zrozumiale piszę
wpłynoł wniosek elektronicznie, wydałam decyzję i wszystko ok
teraz Pani przyniosła dochód nowy i chciałam zrobic decyzje uchylającą, tylko e chyba żle bo chciałam wniosek o zmianę sytuacji życiowej, ale tam ciągle żle mi wychodzi, a znalazłam inny sposób na uchylenie decyzji, dlatego chciałam usunąć tą zmianę, która tylko wprowadziałm, a zadnej decyzji do niej jeszcze nie ma!
prosze o pomoc jak to zrobić
Kasia_

Napisano: 11 lip 2016, 10:52

Czyli wniosek usunąć? Z tym nie powinno być problemów, tylko 2 osoby muszą potwierdzić, czyli tak jak zawsze.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 lip 2016, 10:55

Tak tylko usunąć, niepotrzeby wniosek ale sie nie da bo nie wiem może dlatego że wniosek elektroniczny?
przy usuwaniu piszę że "istnieją weryfikacje w systemach zewnetrznych", i nie usuwa!
czy da się coś z tym zrobić, i jak?
Kasia_

Napisano: 11 lip 2016, 11:01

Wejdz na weryfikacje odnosnie tego wniosku i najpierw usun czerwonym minusem wszystkie weryfikacje jakie robilas (PESEL, Ministerstwo, ZUS itd) a nastepnie wejdz na dokumenty przeznaczone do usuniecia i usun te weryfikacje. Teraz mozesz usunac wniosek
Piotr12345

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x