podjełam w czerwcu i decyzja też z czerwca.odebrałam a trzy dni później podpisałam umowę o pracę.Elmer pisze:a kiedy podejmujesz tę pracę za granicę?
decyzja była pozytywna. A nie lepiej żebym prosiła o uchylenie decyzji ze względy na wyjazd do pracy za granicą? To potrwa tylko 3 tygodnie,ta moja praca.renemay pisze:Gdyby była to praca w kraju należałoby dostarczyć umowę oraz zaświadczenie o dochodzie netto za 2 miesiąc od zatrudnienia. Czyli, jeśli umowa od czerwca, to zaświadczenie za lipiec. Przy pracy zagranicą należy postąpić podobnie, dodając oświadczenie o zmianie sytuacji dochodowej rodziny, związanej z podjęciem zatrudnienia. Dokumenty zostaną przesłane do marszałka, który zdecyduje czy zachodzi koordynacja. Wg mnie ŚW za IV/V/VI należą się, jeśli tak było na decyzji.
myślałam o tym ale babki u mnie w gops są niezbyt miłe nie ubliżając nikomu i nie chcę problemu. czy należ mi się pieniądze za kwiecień i maj? czy będę musiała zwracać bardzo proszę o pomoc i odpowiedż.Elmer pisze:tylko 3 tygodnie masz pracować?
To lej system