odebrałam a co teraz - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 lip 2016, 7:15

Witam mam dylemat odebrałam decyzję na 500+ kilka dni później dostałam propozycję wyjazdu za granicę do pracy czy za kwiecień i maj należ mi się pieniążki? na dzień wydawania decyzji i jej podpisywania nie wiedziałam że pojadę za granicę.Proszę o pomoc bo nie chcę mieć problemów .
bella

Napisano: 11 lip 2016, 8:04

Bardzo proszę o odpowiedź. Znajdzie się ktoś?
bella

Napisano: 11 lip 2016, 8:16

a kiedy podejmujesz tę pracę za granicę?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2016, 8:23

Elmer pisze:a kiedy podejmujesz tę pracę za granicę?
podjełam w czerwcu i decyzja też z czerwca.odebrałam a trzy dni później podpisałam umowę o pracę.
bella

Napisano: 11 lip 2016, 10:19

Elmerze napisz mi co dalej. Czytając to forum widać że jesteś osobą bardzo kompetentną.Czekam i z góry dziękuję.
bella

Napisano: 11 lip 2016, 13:43

Gdyby była to praca w kraju należałoby dostarczyć umowę oraz zaświadczenie o dochodzie netto za 2 miesiąc od zatrudnienia. Czyli, jeśli umowa od czerwca, to zaświadczenie za lipiec. Przy pracy zagranicą należy postąpić podobnie, dodając oświadczenie o zmianie sytuacji dochodowej rodziny, związanej z podjęciem zatrudnienia. Dokumenty zostaną przesłane do marszałka, który zdecyduje czy zachodzi koordynacja. Wg mnie ŚW za IV/V/VI należą się, jeśli tak było na decyzji.
renemay

Napisano: 11 lip 2016, 13:51

renemay pisze:Gdyby była to praca w kraju należałoby dostarczyć umowę oraz zaświadczenie o dochodzie netto za 2 miesiąc od zatrudnienia. Czyli, jeśli umowa od czerwca, to zaświadczenie za lipiec. Przy pracy zagranicą należy postąpić podobnie, dodając oświadczenie o zmianie sytuacji dochodowej rodziny, związanej z podjęciem zatrudnienia. Dokumenty zostaną przesłane do marszałka, który zdecyduje czy zachodzi koordynacja. Wg mnie ŚW za IV/V/VI należą się, jeśli tak było na decyzji.
decyzja była pozytywna. A nie lepiej żebym prosiła o uchylenie decyzji ze względy na wyjazd do pracy za granicą? To potrwa tylko 3 tygodnie,ta moja praca.
bella

Napisano: 11 lip 2016, 14:39

tylko 3 tygodnie masz pracować?
To lej system
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 0:26

zalezy jak Twoj GOPS/MOPS do tego podejdzie, w mnie nie ma uzyskania dochodu i nie powinni tego wliczac do dochodu.
tynaaaaaa
Stażysta
Od: 24 kwie 2016, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 10:59

Elmer pisze:tylko 3 tygodnie masz pracować?
To lej system
myślałam o tym ale babki u mnie w gops są niezbyt miłe nie ubliżając nikomu i nie chcę problemu. czy należ mi się pieniądze za kwiecień i maj? czy będę musiała zwracać bardzo proszę o pomoc i odpowiedż.
bella

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x