Utrata dochodu i ponowne przeliczenie !!!!!Pilne
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW,ST
- Kontakt:
Utrata dochodu i ponowne przeliczenie !!!!!Pilne
Pani złożyła wniosek o stypendium i licząc dochody za sierpień przekracza kryterium dochodowe na wrzesień. Na podstawie załączonej do wniosku dokumentacji wynika, iż Pani ma przyznane rentę z ZUS do 30.09.2017 i na dzień dzisiejszy jej nie posiada? W jaki sposób przyznać stypendium ? Odmówić na wrzesień a od października przyznać? w jaki sposób zrobić to technicznie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Utrata dochodu i ponowne przeliczenie !!!!!Pilne
1 Odmową za wrzesień
2 od października przyznanie (o ile po przeliczeniu wychodzi)
Rozpisac w uzasadnieniu dlaczego przyznanie dopiero od października
2 od października przyznanie (o ile po przeliczeniu wychodzi)
Rozpisac w uzasadnieniu dlaczego przyznanie dopiero od października
Małopolska/OPS/Sygnity
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Stypendia , Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Ja troszkę w innym temacie , czy u was na wniosku też jest" łączny dochód rodziny wynosi..." , jeśli tak to wpisujecie dochód za m-c poprzedzający złożenie wniosku , bo moja koleżanka twierdzi że powinno wpisywać się dochód w momencie pisania decyzji tj. jeśli ktoś zyskał lub utracił dochód w m-c wrześniu lub pażdzierniku to twierdzi ,że powinnam wpisać ten ostatni , a poprzedni przekreślić.
Jeszcze jedno pytanie jeśli na wniosku dochody z m-c sierpnia to w przypadku zmiany sytuacji materialnej piszecie jaką notatkę służbową z powtórnym przeliczeniem dochodu ? Gdzie uwzględniacie zmianę dochodu?
Jeszcze jedno pytanie jeśli na wniosku dochody z m-c sierpnia to w przypadku zmiany sytuacji materialnej piszecie jaką notatkę służbową z powtórnym przeliczeniem dochodu ? Gdzie uwzględniacie zmianę dochodu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST
- Kontakt:
Po co to przekreślać? Przecież to jest normalna część postępowania. Sprawdzasz sytuację rodziny w jednym miesiącu - analizujesz dokumenty liczysz dochód, wnioski zapisujesz. Jak doszło do utraty/ uzysku to ponownie analizujesz sytuację i zapisujesz wnioski.Ja troszkę w innym temacie , czy u was na wniosku też jest" łączny dochód rodziny wynosi..." , jeśli tak to wpisujecie dochód za m-c poprzedzający złożenie wniosku , bo moja koleżanka twierdzi że powinno wpisywać się dochód w momencie pisania decyzji tj. jeśli ktoś zyskał lub utracił dochód w m-c wrześniu lub pażdzierniku to twierdzi ,że powinnam wpisać ten ostatni , a poprzedni przekreślić.
Potem wydajesz decyzję i robisz uzasadnienie decyzji to opisujesz dokładnie sytuację rodziny i sposób liczenia dochodu. Przecież możesz przedstawić oba wyliczenia dochodu, żaden przepis nie zabrania dokładnego wyjaśnienia. Więc w przypadku zmiany sytuacji to opisuje sytuacje za 2 miesiące - plus podaje argumenty dlaczego tak robię.
Notatka służbowa. Ewentualnie na wniosku jeśli masz go tak opracowanego że zawiera miejsce na adnotacje urzędowe.Jeszcze jedno pytanie jeśli na wniosku dochody z m-c sierpnia to w przypadku zmiany sytuacji materialnej piszecie jaką notatkę służbową z powtórnym przeliczeniem dochodu ? Gdzie uwzględniacie zmianę dochodu?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Vero bardzo dziękuję za pomoc 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Koleżanka twierdzi ,że dochód napisany w decyzji powinien pokrywać się z dochodem we wniosku. Ja uważam podobnie jak ty , dlatego pozwoliłam zadać sobie pytanie na forum;)
Oprócz Utrata dochodu i ponowne przeliczenie !!!!!Pilne - Stypendia przeczytaj również:
wniosek - zamężna nie ma rozwodu i alimentów
cech rzemiosł róznych uczeń młodociany-rodzinne Ewlu, kb
Przyznanie stypendium/ decyzja cofająca
Wnioskodawca od 1 października podjął pracę...
zaświadczenie o zarobkach / faktyczne netto
Przesłanka bezrobocia a stypendium
stypendium szkolne - czy wstrzymać na 1 miesiąc?
Jakie oznaczenie dla stypendii
jaki przyjąć dochód do stypendium
DECYZJA ODMOWNA - A UTRATA DOCHODU
NOWA Podstawa prawna - stypendia
czy kumulujecie dotację za okres od I-VI z tą za IX-XII
Jakie dodatki/stypendia dla studenta
Zmiana decyzji od listopada 2017 roku
decyzja przyznająca nowe wzory
Zasiłek szkolny- przyznanie z urzędu