UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 30 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 12:32

naitsyrk85 pisze:
gasiak pisze:zmieniłam adres w FA, a w ŚR po staremu adres i też trzeba zmieniać ...
W którym miejscy ten adres wprowadzasz? przed chwla zalogowałem sie na SR zmieniłem na liście osób adres przelogowałem sie na FA i jest tam juz zmieniony adres- czyli prawidłowo
Sprawdz sobie czy masz aktualna wersje programu 2.1.2
mam 2.1.2 P003
ale ja robiłam odwrotnie w Fa zmieniłam a w Śr nie było zmienione
gasiak

Napisano: 17 wrz 2015, 12:49

naitsyrk85 pisze: Ale numeracja ręczna czy auto-numeracja w systemie?
A co do tego ma autonumeracja. Chodzi o to, że program w treści decyzji np w podstawie prawnej poprawia na wydruku nawiasy na kwadratowe, mimo, że ja wybieram, że chcę, żeby tam były nawiasy okrągłe. Zobacz sobie na podglądzie wydruku a nie w edytorze, to będziesz wiedział o co chodzi. Bo jak piszę Dz.U ... to chcę, żeby to było w okrągłych nawiasach, tak jak to jest wszędzie spotykane.
Witka

Napisano: 17 wrz 2015, 12:51

Witka pisze:
naitsyrk85 pisze: Ale numeracja ręczna czy auto-numeracja w systemie?
A co do tego ma autonumeracja. Chodzi o to, że program w treści decyzji np w podstawie prawnej poprawia na wydruku nawiasy na kwadratowe, mimo, że ja wybieram, że chcę, żeby tam były nawiasy okrągłe. Zobacz sobie na podglądzie wydruku a nie w edytorze, to będziesz wiedział o co chodzi. Bo jak piszę Dz.U ... to chcę, żeby to było w okrągłych nawiasach, tak jak to jest wszędzie spotykane.

A czyli nie chodzi o numer decyzji, dobra juz rozumiem zaraz sprawdzę jak to wygląda
Myślałem że macie jeszcze starą instrukcje kancelaryjna i w numerze decyzji jest nawias

Niestety musze potwierdzić to co piszesz :) zgłosze to zaraz za Ciebie

Uzyskałem włąsnei informacje z pomocy technicznej, że w najbliższej wersji 2.1.3 będzie to poprawione, będzie to udostępnione jakoś w przyszłym tygodniu
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 13:04

Dziękuje za zrozumienie. Właśnie o to chodziło.
melka

Napisano: 17 wrz 2015, 13:07

melka pisze:Dziękuje za zrozumienie. Właśnie o to chodziło.

Najlepiej zgłaszać takie problemy bezpośrednio na HD sygnity, u mnie w OPS jak są jakieś problemy od razu to zgłaszamy - najcześciej bardzo szybko jest pomoc lub rozwiązanie problemu - tylko trzeba dokładnie opisać problem najlepiej wrzucić zrzut ekranu z błędem oraz logi programu- i wtedy czas reakcji serwisu skraca sie do minimum
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 13:25

też tak macie, że jak przyznajecie dodatek na dojazd - tylko na dojazd u mnie, to przy wydruku w orzekam przyznać i wymienione po kolei 1. zr, 2 zr 3 dodatek to przy wydruku takie dziwne rzeczy są ? może mam coś gdzieś źle pozaznaczane
ale wychodzą <scjss>zasiłek >sks0os i takie tam
gasiak

Napisano: 17 wrz 2015, 13:27

naitsyrk85 pisze:
MilenaMilena pisze:Witam.
Proszę o informację - jak wyłączyć to pierwotne formatowanie. przeczytałam na forum że można w ten sposób edytować decyzję, ale tak czy inaczej szybciej jest robić to w wordzie, bez korzystania z tej opcji.

Dodam jeszcze że w zwykłej edycji - jeśli chcecie zacząć kolejne zdanie od nowej linijki używajcie zamiast samego "enter" -- "enter i shift", wówczas nie będzie odstępu między akapitami :):) taka informacja dla niezorientowanych :)

pozdrawiam
Milena
To akurat nic nowego Shift+ enter jest to jedna z podstawowych funkcji każdego edytora tekstu.

A co co dokładnie pytasz z tym worem? bo chyba coś zle zrozumiałaś? chodzi o rozszerzone formatowanie? jezeli tak to będąc na danym szablonie wchodzisz w opcje rozszerzone formatowanie i robisz usuń-ale jakby co nei obsługuje się to rozszerzone w open office np a nei w Wordzie microsoftu.
Funkcja ta umożliwia lepsze dopasowanie szablonów dla własnych potrzeb

Dzięki...wszystko wiem, we wszystkim masz rację :) tyko że mimo wszystko wolę do worda - dużo szybciej jak ma się już wszystko opracowane :):):)
p.s. enter+shift nie działa tak jak myślałam w tych decyzjach :/
MilenaMilena
Stażysta
Od: 13 sie 2015, 11:20
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 13:35

pomóżcie proszę
przy tworzeniu decyzji na świadczenie pielęgnacyjne po wprowadzeniu podstawy pr uzasadnienia i uwag do decyzji przy wydruku w orzekam jest przyznać pani świadczenie w formie:
i nic więcej nie ma co za świadczenie i na jaki okres przyznane
w szablonie decyzji znaczniki są dobrze wstawione i właściwy szablon jest przypisany jako domyślny
ja-fa

Napisano: 18 wrz 2015, 8:41

mam tak samo przy zasiłkach pielęgnacyjny nie ma świadczenia ani okresu i kwoty ?
1976

Napisano: 18 wrz 2015, 8:48

piszecie już decyzje na nowy okres ?
macie może problemy z przyznawaniem dodatku z tyt. urlopu wychowawczego?
mi w każdej decyzji z tym dodatkiem wyskakuje błąd i nakazuje tworzyć decyzję ręcznie :(
annaaa

Strona 30 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x