uzysk po roku bazowym netto? - Świadczenia rodzinne

Strona 10 z 12    [ Posty: 113 ]

Napisano: 22 maja 2015, 9:52

Wychodzi na to ,że w zaświadczeniu od pracodawcy powinni zgodnie z naszą ustawą wpisywac przychód minus koszty , nalezny podatek ( nie zaliczkę skoro pomniejszona jest o koszty) składki społeczne nie zaliczone do kosztów , składkę zdrowotną .
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 9:59

naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 10:05

Znudziła mi się walka z wiatrakami. Każdy ma wrodzone prawo do bycia idiotą.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 10:35

Ja swoim daje zaświadczenie gdzie mają odjąć koszty bo dlaczego mają być stratni o te 111,25 lub 139,08 zł.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 11:06

kb pisze:naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)
hmm dziwne Pani ksiegowo bo u mnie na pasku miesiecznym jest podatek należny moze warto lepiej poczytac , popytac na ten temat
dsdssdaa

Napisano: 22 maja 2015, 12:00

WTRĄCĘ SIĘ W ROZMOWĘ A WIĘC CZY TAKIE OTO ZAŚWIADCZENIE MOŻE BYĆ :?: :?: Bo te pokazane wcześniej to pracownik sam musi odjąc i wpisać a ja mam takie:

Zaświadczenie
1. Dochód*)- .......................
2. Zaliczka na podatek dochodowy......................
3. Skł. społ. ...........................
4. Skł. zdr.................

*)RZYCHÓD POMNIEJSZONY O KOSZTY UZYSKANIA PRZYCHODU
i ODEJMUJĘ OD dochodu zal. skł. i wychodzi mi dochód nic złego że sama go wyliczę i wstawię do programu (odejmę) :?: :?:
NOWA 25

Napisano: 22 maja 2015, 12:51

dsdssdaa pisze:
kb pisze:naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)
hmm dziwne Pani ksiegowo bo u mnie na pasku miesiecznym jest podatek należny moze warto lepiej poczytac , popytac na ten temat
no właśnie doczytaj :D na pasku jest zaliczka .. ustawa o podatku dochodowym się kłania :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 12:54

Powiedzcie mi jedną sprawę: a jeśli ma emeryturę to wystarczy decyzja emerytalna i kwota do wypłaty tą bierzemy :?:
Olka..

Napisano: 22 maja 2015, 12:55

tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 13:07

ewalu pisze:
dsdssdaa pisze:
no właśnie doczytaj :D na pasku jest zaliczka .. ustawa o podatku dochodowym się kłania :D
Nie !!! Mam wyraznie podatek nalezny ktory jest obliczany na podstawie kup
Lhgda

Strona 10 z 12    [ Posty: 113 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x