hmm dziwne Pani ksiegowo bo u mnie na pasku miesiecznym jest podatek należny moze warto lepiej poczytac , popytac na ten tematkb pisze:naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)
no właśnie doczytajdsdssdaa pisze:hmm dziwne Pani ksiegowo bo u mnie na pasku miesiecznym jest podatek należny moze warto lepiej poczytac , popytac na ten tematkb pisze:naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)
Nie !!! Mam wyraznie podatek nalezny ktory jest obliczany na podstawie kupewalu pisze:no właśnie doczytajdsdssdaa pisze:hmm dziwne Pani ksiegowo bo u mnie na pasku miesiecznym jest podatek należny moze warto lepiej poczytac , popytac na ten tematkb pisze:naleznego podatku za konkretny miesiac nie ma:) nalezny podatek jest dopiero po zlozeniu rocznego zeznania i jest za caly rok...dlatego dochod z miesiaca pomniejszamy o zaliczke na podatek , bo ta zaliczka na obecna chwile jest obowiazkowa...to ze ustalajac wysokosc zaliczki odejmuje sie koszty nie ma dla nas znaczenia, nalezny podatek potam tez jest wyliczany od dochodu (przychodu pomniejszonego o koszty uzysku ), a my i tak mamy odejmowac i nalezny podatek i koszty uzysku, bo nasz kochany ustawodawca chcial,zebysmy naszym swiadczeniobiorcom uwzgledniali zdarte w drodze do pracy buty;-)na pasku jest zaliczka .. ustawa o podatku dochodowym się kłania