JAK WYDRUKOWAĆ WNIOSEK ZŁOŻONY ELEKTRONICZNIE? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 lut 2018, 13:43

Jak wydrukować w SI KDR wniosek złożony elektronicznie? Jak go obsłużyć? Proszę o POMOC.
OPSM
Stażysta
Od: 15 sty 2018, 23:49
Zajmuję się: kdr, stypendia, pomost

Napisano: 20 lut 2018, 13:51

W celu obsługi wniosku złożonego w formie elektronicznej proszę przejść do zakładki "Wnioski do obsłużenia", wybrać ten wniosek i kliknąć na na dole strony "Obsłuż". Powinno pojawić się okno z zatytułowane "Szczegóły sprawy". Na górze strony znajduje się menu "Wniosek", proszę wybrać z niego "Szczegóły wniosku". Można teraz obejrzeć wniosek, na dole strony znajduje się przycisk "Edytuj" umożliwiający modyfikację formularza wniosku. W trybie edycji należy sprawdzić poprawność, zweryfikować numery pesel i uzupełnić terminy ważności karty. Potem wniosek obsługuje się standardowo tak jak wnioski tradycyjne.

System nie przewiduje drukowania wniosków elektronicznych. Można taki wniosek jedynie pobrać w formacie XML (edytując wniosek na górze strony jest zakładka formularz wniosku) albo próbować wydrukować bezpośrednie z przeglądarki.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 20 lut 2018, 14:35

Dziękuję za szybką odpowiedź. Karty elektroniczne zamówiłam, zostały już wydane. Proszę jeszcze o informację czy mam coś wydrukować z SI KDR (mam na myśli zakładkę korespondencja) i coś wysłać klientowi. Czy powinnam zapisać w swoim rejestrze (zeszycie), że wniosek wpłynął elektronicznie ale faktycznie nie będę miała potwierdzenia tego faktu w formie papierowej. Proszę powiedzieć jak dalej powinno się postąpić. Nadmienię, że to mój pierwszy wniosek złożony elektronicznie :)
OPSM
Stażysta
Od: 15 sty 2018, 23:49
Zajmuję się: kdr, stypendia, pomost

Napisano: 21 lut 2018, 23:37

OPSM pisze:Dziękuję za szybką odpowiedź. Karty elektroniczne zamówiłam, zostały już wydane. Proszę jeszcze o informację czy mam coś wydrukować z SI KDR (mam na myśli zakładkę korespondencja) i coś wysłać klientowi. Czy powinnam zapisać w swoim rejestrze (zeszycie), że wniosek wpłynął elektronicznie ale faktycznie nie będę miała potwierdzenia tego faktu w formie papierowej. Proszę powiedzieć jak dalej powinno się postąpić. Nadmienię, że to mój pierwszy wniosek złożony elektronicznie :)
Bardzo dobrze, że wniosków nei można drukować, bo byłaby zbedna makulatura jak w przypadku 500+, gdzie kazdy i tak drukuje wnioski
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2018, 11:00

Z tego co wiem nie ma żadnego obowiązku drukowania wniosków elektronicznych. Po to są elektroniczne żeby oszczędzać papier.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 22 lut 2018, 11:37

a jak to potem zarchiwizować w urzędzie?
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2018, 13:35

Jak pisał ktoś poniżej jest mozliwośc pobrania pliku XML jako dowodu w sprawie
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU