Wniosek elektroniczny - uzupełnienie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 paź 2018, 10:07

Kobieta złożyła wniosek o KDR elektronicznie, ale wysłała tylko standardowe 5 stron wniosku, wpisując tam wyłącznie siebie. Oczywiście tak nie chciała, ale nie wiedziała jak dodać kolejnych członków rodziny, oświadczenia itp. Zadzwoniłem i powiedziałem o co chodzi - miała się pojawić 2 dni temu żeby uzupełnić wniosek na papierze, ale jeszcze nie przyszła. Przed wykonaniem kolejnego telefonu chcę się upewnić, czy ona musi pofatygować się do OPS. Nie istnieje inna opcja, tzn. uzupełnienie wniosku w empatii? Czy jest on już dla niej zamknięty i może zrobić to wyłącznie na papierze? Chodzi mi o to żeby nie mnożyć spraw, bo pewnie jakby miała składać elektroniczny wniosek od nowa, to mi wyskoczyłaby kolejna sprawa, a tamtą musiałbym zakończyć opcją "bez rozpatrzenia".
iks_ps
Stażysta
Od: 10 lip 2018, 18:39
Zajmuję się: PS

Napisano: 24 paź 2018, 10:27

Raz wysłanego wniosku podpisanego elektronicznie nie można edytować. Nawet jeżeli wnioskodawcy dane ze starego wniosku podpowiedzą się na nowym i wyśle ten nowy to po stronie SI KDR zostanie założona kolejna sprawa, a starą będzie trzeba zostawić bez rozpatrzenia.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 25 paź 2018, 8:46

Herka pisze:Raz wysłanego wniosku podpisanego elektronicznie nie można edytować. Nawet jeżeli wnioskodawcy dane ze starego wniosku podpowiedzą się na nowym i wyśle ten nowy to po stronie SI KDR zostanie założona kolejna sprawa, a starą będzie trzeba zostawić bez rozpatrzenia.
Jak nie można edytować jak się da go edytować, wszystko tak działa jak działa :/, przyszły do mnie jedynie 2 wnioski elektronicznie, oczywiście oba jak powyżej opisano tylko na wnioskodawcę. Klient przychodzi i wypisuje papierowy wniosek żeby nie stwarzać problemu nam i sobie. W SI KDR można edytować wniosek i dodać brakujące osoby i wydac na podstawie tego decyzje i karty. Jak nie pomagają użytkownikom i pracownikom w systemie to niech chociaż nie przeszkadzają ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 25 paź 2018, 10:00

Ubu, ja wiem, że po stronie SI KDR, jako użytkownik MOK, można wejść w edycję wniosku, ale pytanie zrozumiałam jako "Czy wnioskodawca, który złożył wniosek elektronicznie może wniosek edytować i ten uzupełniony wysłać?". I tutaj odpowiedź brzmi "Teoretycznie może edytować, ale jeżeli wyśle to po stronie SI KDR zostanie utworzona nowa sprawa i nowy wniosek się pojawi".

A w kwestii edycji przez użytkowników MOK wniosków elektronicznych to zauważ, że schemat wniosku, ten co jest dostępny do pobrania, nie zmieni się nawet jak dodasz sobie na formularzu te nowe osoby. Bo ten schemat został przez wnioskodawcę podpisany i to ten oryginał zostaje w systemie. Ty modyfikujesz tylko formularza.

Oczywiście sam wnioski możesz obsługiwać i edytować jak chcesz, ja tylko mówię, że pełna edycja wniosków elektronicznych nie jest taka prosta, ślad po pierwotnym wniosku zostaje :)
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 26 paź 2018, 8:33

Herka pisze:Ubu, ja wiem, że po stronie SI KDR, jako użytkownik MOK, można wejść w edycję wniosku, ale pytanie zrozumiałam jako "Czy wnioskodawca, który złożył wniosek elektronicznie może wniosek edytować i ten uzupełniony wysłać?". I tutaj odpowiedź brzmi "Teoretycznie może edytować, ale jeżeli wyśle to po stronie SI KDR zostanie utworzona nowa sprawa i nowy wniosek się pojawi".

A w kwestii edycji przez użytkowników MOK wniosków elektronicznych to zauważ, że schemat wniosku, ten co jest dostępny do pobrania, nie zmieni się nawet jak dodasz sobie na formularzu te nowe osoby. Bo ten schemat został przez wnioskodawcę podpisany i to ten oryginał zostaje w systemie. Ty modyfikujesz tylko formularza.

Oczywiście sam wnioski możesz obsługiwać i edytować jak chcesz, ja tylko mówię, że pełna edycja wniosków elektronicznych nie jest taka prosta, ślad po pierwotnym wniosku zostaje :)
Jak zwykle masz rację :lol: Odpowiedziałem na wyrost z zachętą sugerującą najprostsze rozwiązanie problemu :roll: :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 lis 2018, 9:21

jest jakieś prostrze rozwiaznie ?
jajecznica
Praktykant
Od: 06 lis 2018, 9:35
Zajmuję się: tanicem

Napisano: 09 lis 2018, 15:41

jajecznica pisze:jest jakieś prostrze rozwiaznie ?
oczywiście można olać wszystko i zrobić sobie jajecznicę :ugeek:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x