witam, podpisujemy umowy w ramach programu Aktywy Samorząd Moduł II. DO 31 maja wypłynąć musi pierwsza transza tj czesne. przez pracę zdalną mama utrudniony kontakt z opiekunem z oddziału. Zawsze u nas wypłata czesnego wyglądała w ten sposób w maju wypłacamy czesne, student np w lipcu przynosił faktury, to na tych fakturach stawialiśmy pieczątki, dołączał ewentualnie dowody wpłaty, zaświadczenie z uczelni i dokonowaliśmy przelewu dodatku. teraz nie wiem szczerze jak to ma wyglądać w sow. czy błędem nie będzie jak rozliczenia czesnego dokonam np. w lipcu? Studenci czasem mają kilka cząstkowych faktur., a czasem jedną. i teraz zastanawiam się, np student wszystko opłacił, ma fakturę np z lutego, którą mi dostarczy np. w czerwcu, to wtedy go rozliczam? nie wiem czy mam teraz dzwonić do wnioskodawców pytać się, z jakimi datami mają faktury, boję się, że zrobię coś nie tak, czy za poźno. bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
Czesne wypłacasz na podstawie umowy.
W treści umowy wpisałaś datę, do kiedy mają być dostarczone dokumenty (faktura - o ile dotyczy i zaświadczenie z uczelni).
Dzieki za pomoc
Umowy sa juz podpisane. Przy okazji mam pytanie, czy w szablonach umów dużo modyfikowaliscie? Ja tylko troszkę zmodyfikowałam zmienne i troche poprawilam początek umowy, zeby od razu wpisywalo nazwę powiatu i dane kierownika. A terminy to 30.09, 10.10 oraz 10.10. Zauważyłam w umowie zapis, dot. 30 dni od dnia wystawienia np zaświadczenia nalezy dostarczyc i nie wiem czy dobrze skonstruowalam umowę.