rozliczenie w sow - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 maja 2020, 7:46

witam, podpisujemy umowy w ramach programu Aktywy Samorząd Moduł II. DO 31 maja wypłynąć musi pierwsza transza tj czesne. przez pracę zdalną mama utrudniony kontakt z opiekunem z oddziału. Zawsze u nas wypłata czesnego wyglądała w ten sposób w maju wypłacamy czesne, student np w lipcu przynosił faktury, to na tych fakturach stawialiśmy pieczątki, dołączał ewentualnie dowody wpłaty, zaświadczenie z uczelni i dokonowaliśmy przelewu dodatku. teraz nie wiem szczerze jak to ma wyglądać w sow. czy błędem nie będzie jak rozliczenia czesnego dokonam np. w lipcu? Studenci czasem mają kilka cząstkowych faktur., a czasem jedną. i teraz zastanawiam się, np student wszystko opłacił, ma fakturę np z lutego, którą mi dostarczy np. w czerwcu, to wtedy go rozliczam? nie wiem czy mam teraz dzwonić do wnioskodawców pytać się, z jakimi datami mają faktury, boję się, że zrobię coś nie tak, czy za poźno. bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
czekoladka2020
Praktykant
Od: 24 mar 2020, 15:37
Zajmuję się: dofinansowania PFRON, piecza zastępcza

Napisano: 23 maja 2020, 8:02

przez ten sow to już naprawdę jestem głupia. sama już nie wiem czy w momencie wypłaty wnioskodawca przedstawić musi faktury, proszę o pomoc.
czekoladka2020
Praktykant

Napisano: 25 maja 2020, 8:50

Czesne wypłacasz na podstawie umowy.
W treści umowy wpisałaś datę, do kiedy mają być dostarczone dokumenty (faktura - o ile dotyczy i zaświadczenie z uczelni).
PCPR-DLN1
Stażysta
Od: 30 kwie 2020, 9:35
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.

Napisano: 25 maja 2020, 9:03

termin na wypłatę czesnego tj. 31.05 można w oddziale wydłużyć, składając odpowiednie pismo
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 26 maja 2020, 13:06

Dzieki za pomoc
Umowy sa juz podpisane. Przy okazji mam pytanie, czy w szablonach umów dużo modyfikowaliscie? Ja tylko troszkę zmodyfikowałam zmienne i troche poprawilam początek umowy, zeby od razu wpisywalo nazwę powiatu i dane kierownika. A terminy to 30.09, 10.10 oraz 10.10. Zauważyłam w umowie zapis, dot. 30 dni od dnia wystawienia np zaświadczenia nalezy dostarczyc i nie wiem czy dobrze skonstruowalam umowę.
czekoladka2020
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x