witajcie...
Dec. przyznająca DM drukuję w 3 wykonaniach...
1 Dla wnioskodawcy
2 Dla zarządcy budynku
3 a/a
czy dobrze? z czego wynika to że wysyłam do zarządcy? u mnie szef.pow. że najemca ma pokazać swoją dec.zarządcy... bo tam wpisujemy w uzasadnieniu różne dane np. o dochodach...
To jak ma być??
w ilu wykonaniach decyzja na DM?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: w ilu wykonaniach decyzja na DM?
tzn decyzja dla zarządcy wynika z art.8 o DM ale czy czy mam prawo zarządcy wysłać decyzję w której są informacje np.o dochodzie wnioskodawcy?
ktoś pomoże?
jak robicie?
ktoś pomoże?
jak robicie?
-
- Praktykant
- Kontakt:
nikt nic??
u nas radca powiedział że ze względu na wrażliwe dane zawarte w dec. mam do właściciela mieszkania(zarządcy) wysłać zawiadomienie o przyznanym swiadczeniu.
i tak zrobie...
co Wy na to?
u nas radca powiedział że ze względu na wrażliwe dane zawarte w dec. mam do właściciela mieszkania(zarządcy) wysłać zawiadomienie o przyznanym swiadczeniu.
i tak zrobie...
co Wy na to?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Drukuję decyzje x3, jedna dla mnie, jedna dla wnioskodawcy, jedna dla zarządcy. Ustawa o dodatkach mieszkaniowych. Nie mam za bardzo czasu na to, żeby drukować dwie "pełne" decyzje, a trzecią "niepełną" (bez danych o dochodzie), choć uważam, że tak powinno się robić.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Jestem tego samego zdania. Zarządca nie musi znać szczegółów o dochodach lokatorów. Ale z braku czasu decyzja drukowana jest x3 i tyle.
-
- VIP
- Zajmuję się:
Kochani, opanujcie się, przeczytajcie przepis 7.7, przemyślcie sprawę i nie rozgłaszajcie bzdur, przepraszam... — fałszywych tez.
Moim zdaniem błądzicie, art. 8 nie wystarcza w omawianej sprawie, nie może być mowy o braku czasu, o różnych wersjach decyzji, czy o powiadamianiu zarządcy, zaś tamten radca zwyczajnie nie zna się na dodatkach mieszkaniowych (czy popracował przy nich choć z rok?
).
Moim zdaniem błądzicie, art. 8 nie wystarcza w omawianej sprawie, nie może być mowy o braku czasu, o różnych wersjach decyzji, czy o powiadamianiu zarządcy, zaś tamten radca zwyczajnie nie zna się na dodatkach mieszkaniowych (czy popracował przy nich choć z rok?

Oprócz w ilu wykonaniach decyzja na DM? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wypowiedenie umowy najmu proszę o wzór decyzji
PCPR i dofinansowania dla osoby opuszczającej RZ
pomoc materialna o charakterze socjalnym
pomoc w wyliczeniu dod. mieszkaniowego
Co wliczamy do dochodu
Urlop wychowawczy bezpłatny, a składka zdrowotna
tytuł prawny do lokalu pomocy
przekroczenie powierzchni pomocy
Brak uregulowania własności kamienicy
Pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego.
wzór oświdczenia art. 155 kpa
Fundusz remontowy w tym wypadku
Czy ktoś z Was pracuje na programie ZETO Koszalin?
żle wyliczone stawki za abonament i inne opłaty stałe w para
Rażąca dysproporcja i niezamieszkiwanie
Uchylenie decyzji na wniosek strony