".......zaprzestał - nic poza tym." Nareszcie . Nie może być inaczej.Sipera pisze:ludzie jaką datę. Gdzie pisze że "składa oświadczenie z podaniem dat". Pisze, że składa oświadczenie że zaprzestał - nic poza tym.
Mądrzejsi od nas tą ustawę pisali. Jeżeli oni nie myśleli, ja za nich nie mam zamiaru. Mi płacą 1600 netto im 10x więcej.
Jeżeli złożyłaś oświadczenie, że zaprzestałaś prowadzenia gospodarstwa, nie masz problemu. Teraz poważny problem, mogą mieć Panie z OPS.rolnik222 pisze:Chodzi o to,ze gosp. rolne jest na mnie i biorę doplaty chociaż grosze bo mam 2,5 ha i opłacam KRUS.
Masz złożyć oświadczenie, że zaprzestałeś .........rolnik pisze:Moze ktos jasno sie wyrazi? czy mam podpisac oswiadczenie ze od 1 lipca 2013 r. zaprzestalem prowadzenia gospodarstwa rolnego bo i tak w nim nie pracowalem 2 ha uprawiali synowie. Czesc prcownikow GOPS pisze na tak a inni na nie. Pani w GOPS powiedziala jezeli nie podpisze decyzja bedzie odmowna i nie dostane kasy za okres 1 lipiec 2013 do 14 maj 2014.
Ja złożyłam oświadczenie że zaprzestałam prowadzenia gospodarstwa, bez daty. Pani sugerowały że mam wpisać od 1 lipca, albo będą traktować to że jako od dzisiaj. Nie podam daty od kiedy zaprzestałam, bo nie pamiętam dokładnie- zaprzestałam dużo wcześniej, odkąd byłam w ciąży i od kiedy urodziłam niepełnosprawne dziecko. Podpisuję klauzulę o odpowiedzialnosci karnej, więc wpisywanie konkretnej daty dla mnie byłoby nieprawdą.Gość pisze: rolnik pisze:Moze ktos jasno sie wyrazi? czy mam podpisac oswiadczenie ze od 1 lipca 2013 r. zaprzestalem prowadzenia gospodarstwa rolnego bo i tak w nim nie pracowalem 2 ha uprawiali synowie. Czesc prcownikow GOPS pisze na tak a inni na nie. Pani w GOPS powiedziala jezeli nie podpisze decyzja bedzie odmowna i nie dostane kasy za okres 1 lipiec 2013 do 14 maj 2014.
Masz złożyć oświadczenie, że zaprzestałeś .........