w końcu co z rolnikami - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 25    [ Posty: 244 ]

Napisano: 03 cze 2014, 12:12

jaaaa spokojnie, należy Ci się, nie raz już paniusie namieszały zobaczysz czy Ci nie przyznają, teraz raczej muszą gdyż w ustawie jest napisane, że ROLNIK pisze oswiadczenie,że itd. więc dlaczego Ci się nie należy????????????????????????????/
xvc

Napisano: 03 cze 2014, 12:23

Rolnicy czy Wam tak cieżko napisac dodatkowe oświadczenie o tej treści ?

Dodatkowe oświadczenia dla osoby ubiegającej się o zasiłek dla opiekuna będącej rolnikiem,
małżonkiem rolnika lub domownikiem (w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia
1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2013 r. poz. 1403, 1623 i 1650),
którym opieka nad niepełnosprawnym członkiem rodziny uniemożliwia prowadzenie gospodarstwa rolnego.
Oświadczam, że w okresie od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy oraz od dnia wejścia w życie ustawy:

- jestem rolnikiem, prowadzę gospodarstwo rolne od dnia: ?
- zaprzestałem prowadzenia gospodarstwa rolnego, wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym od dnia: 1 lipca 2013 r.
Oświadczam, że powyższe dane są prawdziwe.
Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

podpis i data
lonia

Napisano: 03 cze 2014, 14:06

Ja napisalem to wczesniejsze pismo "loni" i go dzis zanioslem, a GOPS nie chcial go przyjc poniewaz jak skladalem wniosek w dniu 20 maja pracownik wpisal ze rezygnuje z prowadzenia gospodarstwa z dniem skladania wniosku czyli z dniem 20 maja. Ja powiedzialem ze mam prawo sprostowac wniosek poniewaz zostalem wprowadzony w blad. Zlozylem go na dziennik podawczy. Krotko piszac domagam sie ZDO od 1 lipca do 14 maja i od dnia 15 maja ustanowienie ZDO poniewaz zrezygnowalem z prowadzenia gospodarstwa z dniem 1 lipca 2013 r.
rolnik

Napisano: 03 cze 2014, 15:06

Ty masz napisać, że "zaprzestałem prowadzenia gospodarstwa rolnego" , lub "zaprzestałem pracy w gosp. rolnym".
Tyle. Pracownik żądający coś więcej, przekracza swoje uprawnienia. Nie można żądać dat, bo ustawa odwołuje się do zapisów ustawy w brzmieniu z dnia 31.12.2012r., a tam takiego żądania od rolnika nie było.
Gość

Napisano: 03 cze 2014, 16:02

Gość pisze:Pracownik żądający coś więcej, przekracza swoje uprawnienia.
Czy Ty naprawdę nie możesz zrozumieć, że jak najbardziej zgodnie z przepisami mogę żądać praktycznie wszystkiego co pozwoli mi na prawidłowe poprowadzenie postępowania, a nawet wzywać świadków i zbierać od nich zeznania, powoływać biegłych itd. ? Kpa stary, Kpa. Nie pracujemy tylko na USR/UZDO.

https://www.polskieustawy.com/act_index.php?act=KPA
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 16:56

Naucz sie w końcu bezmózgu czytać to może sie dowiesz co z rolnikami. @ proste jak budowa cepa przepisu a ciemnota nie potrafio zrozumiec tego co czyta
polo

Napisano: 03 cze 2014, 18:08

Iks pisze:
Gość pisze:Pracownik żądający coś więcej, przekracza swoje uprawnienia.
Czy Ty naprawdę nie możesz zrozumieć, że jak najbardziej zgodnie z przepisami mogę żądać praktycznie wszystkiego co pozwoli mi na prawidłowe poprowadzenie postępowania, a nawet wzywać świadków i zbierać od nich zeznania, powoływać biegłych itd. ? Kpa stary, Kpa. Nie pracujemy tylko na USR/UZDO.j
Młody, możesz żądać, ale w ramach zapisów ustawy, której dotyczy dana sprawa. Jeżeli robisz inaczej, przekraczasz swoje uprawnienia.
https://www.polskieustawy.com/act_index.php?act=KPA
Gość

Napisano: 03 cze 2014, 19:48

Gość pisze:możesz żądać, ale w ramach zapisów ustawy, której dotyczy dana sprawa

No weź się nie kompromituj. Wtedy stosowanie KPA byłoby kompletnie zbędne. I nie przekraczam swoich uprawnień, o których zresztą nie masz zielonego pojęcia.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 19:51

Iks pisze:
" ................ jak najbardziej zgodnie z przepisami mogę żądać praktycznie wszystkiego co pozwoli mi na prawidłowe poprowadzenie postępowania, a nawet wzywać świadków i zbierać od nich zeznania, powoływać biegłych itd. ? Kpa stary, Kpa.................."
Masz rację młody, ale możesz żądać, w ramach zapisów ustawy, której dotyczy dana sprawa. Jeżeli robisz inaczej, przekraczasz swoje uprawnienia.
Gość

Napisano: 03 cze 2014, 19:55

Iks pisze:
Gość pisze:możesz żądać, ale w ramach zapisów ustawy, której dotyczy dana sprawa

No weź się nie kompromituj. Wtedy stosowanie KPA byłoby kompletnie zbędne. I nie przekraczam swoich uprawnień, o których zresztą nie masz zielonego pojęcia.
Młody, Ty się kompromitujesz. Masz chyba kłopot swojego ego. Nadgorliwość jest niekiedy gorsza od faszyzmu.
Gość

Strona 4 z 25    [ Posty: 244 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x