Ważne pytanie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 9:35

Ludzie pokażcie mi wzór decyzji gdzie jest coś nad i pod sentencją bo ja takiej nie znam. Jeżeli coś jest w sentencji to jest w sentencji i w razie zmiany trzeba zmienić decyzję.
~Magda~

Napisano: 04 wrz 2015, 12:49

HMM
wcale nie jest napisane w ustawie że decyzja ma zawierać harmonogram wypłat..
decyzja ma zostać przekazana do komornika wraz z wnioskiem o wszczęcie post I TERMINEM "HARMONOGRAMEM" WYPŁAT
I TĄ INFORMACJĘ MOŻNA SOBIE NAPISAĆ NAWET ODRĘCZNIE PISIAKIEM na ładnej kartce z nadrukiem firmowym lub bez
Moniam

Napisano: 04 wrz 2015, 12:57

wydaje mi się , że z zapisu art.27 ust. 8 pkt 2 wynika, że nie trzeba w decyzji wskazywać terminu wypłat lecz w informacji do komornika - j.w
aple

Napisano: 04 wrz 2015, 13:04

Asiulka a czy możesz udostępnić koleżankom wzór takiej decyzji będziemy niezmiernie wdzięczne
eweles

Napisano: 04 wrz 2015, 13:05

Przepraszam ,,Gosiulka"
eweles

Napisano: 04 wrz 2015, 13:23

Art.27 ust.8 pkt2 stanowi - informację o rozpoczęciu realizacji decyzji, o której mowa w pkt 1, i terminie wypłat świadczeń z funduszu aliment. w poszczególnych miesiącach OKREŚLONYCH W DECYZJI tzn. ze harmonogram musi być w decyzji (ale gdzie w sentencji czy w uzasadnieniu).
~Magda~

Napisano: 04 wrz 2015, 13:29

jeżeli terminy miałyby być w decyzji - to nie pisaliby o tym osobno w pkt 2 przy informacji (do wniosku dołącza się decyzję wraz z informacja w której jest....)
edata

Napisano: 04 wrz 2015, 13:40

:?: :| mam co do tego wątpliwości.
~Magda~

Napisano: 04 wrz 2015, 13:54

jak dla mnie to sformułowanie OKREŚLONYCH w DECYZJI może się odnosić zarówno do miesiecy, jak i do terminów. Nie jest to takie oczywiste...
kimi

Napisano: 04 wrz 2015, 14:17

W ustawie jest napisane- do wniosku dołącza się:
1.ostateczną decyzję przyznającą świadczenia z fa
2.informacje o rozpoczęciu realizacji decyzji i terminie wypłat itd.

Wskazane są dwa pkt wiec osobno decyzja, osobno ta inform. Gdyby miało być to w decyzji, nie byłoby wyszczególnionych dwóch punktów.
ABC

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x