WEZWANIA a człowiek się nie stawia.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS, ŚW, FA
- Kontakt:
WEZWANIA a człowiek się nie stawia.
Co robicie jak na 7 wezwań, człowiek nadużywający alkoholu się nie zgłasza? jak dalej postępujecie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: WEZWANIA a człowiek się nie stawia.
Witam,
Po pierwsze ustawa nie daje możliwości wezwania kogoś na komisje tylko można go zaprosić. Inaczej jest przy Niebieskich Kartach gdzie z przepisów wynika iż sprawcę można wezwać
Po drugie komisja RPA powinna mieć opracowaną i przyjętą procedurę dotyczącą postępowania w stosunku do osób zgłaszanych, czyli krok po kroku co powinna robić i w jakim czasie jak wpłynie wniosek do komisji (zalecenia pokontrolne NIK w jednej z Gmin)
Po trzecie jak zachodzą przesłanki z ustawy kierujemy sprawę do biegłych i do sądu
W razie pytań pisz: [email protected] lub dzwoń 601645467
Jestem przewodniczącym komisji w 4 gminach od co najmniej 25 lat
Po pierwsze ustawa nie daje możliwości wezwania kogoś na komisje tylko można go zaprosić. Inaczej jest przy Niebieskich Kartach gdzie z przepisów wynika iż sprawcę można wezwać
Po drugie komisja RPA powinna mieć opracowaną i przyjętą procedurę dotyczącą postępowania w stosunku do osób zgłaszanych, czyli krok po kroku co powinna robić i w jakim czasie jak wpłynie wniosek do komisji (zalecenia pokontrolne NIK w jednej z Gmin)
Po trzecie jak zachodzą przesłanki z ustawy kierujemy sprawę do biegłych i do sądu
W razie pytań pisz: [email protected] lub dzwoń 601645467
Jestem przewodniczącym komisji w 4 gminach od co najmniej 25 lat
-
- Praktykant
- Zajmuję się: alkoholówka, śR
- Kontakt:
sprawa trafia na komisje i tam decyzja co dalej- przesłanki skierowanie do biegłego, brak przesłanek sprawa zakończona.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość, odpłatności
- Kontakt:
a jakie waszym zdaniem przesłanki do kierowania dalej do sądu??? I chcę zaznaczyć, że w ustawie jest jasno napisane, że wzywamy trzykrotnie jesli się nie pojawi kierujemy sprawe do sądu....
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Sprawy Społeczne
- Kontakt:
Szczerze mówiąc, nie wiem o jakiej ustawie mowa, bo na pewno nie o tej o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi....mopsik1234 pisze: 12 lip 2023, 11:49 a jakie waszym zdaniem przesłanki do kierowania dalej do sądu??? I chcę zaznaczyć, że w ustawie jest jasno napisane, że wzywamy trzykrotnie jeśli się nie pojawi kierujemy sprawe do sądu....
Z kolei o przesłankach ta ustawa akurat mówi jasno, w art. 24.
pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość, odpłatności
- Kontakt:
To jeszcze spójrz na art. 26 u. o wwtipatutek13 pisze: 16 sie 2023, 11:37Szczerze mówiąc, nie wiem o jakiej ustawie mowa, bo na pewno nie o tej o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi....mopsik1234 pisze: 12 lip 2023, 11:49 a jakie waszym zdaniem przesłanki do kierowania dalej do sądu??? I chcę zaznaczyć, że w ustawie jest jasno napisane, że wzywamy trzykrotnie jeśli się nie pojawi kierujemy sprawe do sądu....
Z kolei o przesłankach ta ustawa akurat mówi jasno, w art. 24.
pozdrawiam
Oprócz WEZWANIA a człowiek się nie stawia. - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
szkolenie nowych członków gkrpa
środki na realizację programu
Zamknięcie/umorzenie postępowania.
Wniosek GKRPA do sądu, kto świadkiem?
Pobyt w schronisku dla bezdomnych z usługami opiekuńczymi?
Metodyczne postępowanie prac socjalnego
Zakup alkotestów
wzór zakończenia postępowania o leczenie odwykowe
Schronisko dla bezdomnych z usługami opiekuńczymi
wniosek o przymusowe leczenie alkoholika
Wykluczenie Przewodniczącej GKRPA z postępowania
Komisja alkoholowa skład.Proszę o pomoc
Ankieta dotycząca alkoholizmu w czasie pandemii
Nowy program
Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA
organizacja koloni programem terapeutycznym