Wniosek 500+ wpływa z dużym opóźnieniem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 lip 2017, 10:42

Cześć. Czy ktoś może mi potwierdzić czy też posiadacie wnioski które wpłynęły elektronicznie z banków z opóźnieniem? Ogólnie są trzy daty:
- wysłania wniosku przez klienta poprzez bank (data widoczna na dole podglądu formularza)
- odebrania wniosku przez serwer Emp@ti (w oknie poczty Emp@tii)
- odebrania wniosku przez OPS (w oknie poczty Emp@tii)
Zdarza się bardzo duża różnica nawet i 2 tygodnie pomiędzy datami wysłania wniosku z banku -> i odebraniu przez serwery Emp@tii.

Serwis Emp@tii czyli Softiq odpisał mi coś takiego:
Zdarzają się chwilowe problemy z systemami informatycznymi banków, które przesyłają informacje do Empatii z opóźnieniem na które niestety nie mamy wpływu. Odbiór wniosku jest także związany z poprawnym wywołaniem usługi odbioru poczty w systemie dziedzinowym. Jeżeli posiadają Państwo wątpliwości do co poprawnego odbioru poczty, w celu dalszej diagnozy proszę o przysłanie nr wniosku oraz pliki soap request (żądanie) oraz soap response (odpowiedź) z dziennika zdarzeń ( dokładną instrukcję jak uzyskać te pliki otrzymają Państwo od twórców systemu dziedzinowego) z usługi wywołania poczty (w nowym zgłoszeniu).
Zadałem im pytanie czy kontaktowali się z bankami w tej sprawie i czy banki o problemie wiedzą. Nie zgadzam się z drugim zdaniem bo gdy korespondencja jest już na serwerach Emp@tii to pobranie jej do OPSu to kwestia raptem 1 dnia lub mniej.

Czy Wy też zaobserwowaliście różnice w datach, które są dosyć istotne gdyż wg. mojej wiedzy na rozpatrzenie wniosku jest miesiąc, a czego przez ten błąd zabierane są nam 2 tygodnie nawet.
nieistotny
Praktykant
Od: 13 mar 2015, 11:23
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2017, 13:01

No weźcie ktoś potwierdźcie problem u was lub zaprzeczcie.
nieistotny
Praktykant
Od: 13 mar 2015, 11:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x