Wniosek B5 - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 20 kwie 2022, 13:05

Mam złożony wniosek osoby z niepełnoprawnością ruchową 05-R, na dofinansowanie do zakupu głośników oraz routera. czy przyznalibyście dofinansowanie?
uzasadnienie: Zwracam się z prośbą o dofinansowanie głośników komputerowych i routera. Zakup tych urządzeń znacznie poprawi , ułatwi i usprawni korzystanie z komputera i internetu w domu.
asiaPCPR
Stażysta
Od: 11 wrz 2017, 13:20
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 20 kwie 2022, 13:13

Jak zrealizuje cele programu gdy kupi te głośniki i ruter?

Zresztą B5 nie dotyczy zakupu innego sprzętu tylko rozbudowy, konserwacji i napraw sprzętu.
MoKingSkills
Stażysta
Od: 07 lut 2020, 13:40
Zajmuję się: pfron

Napisano: 20 kwie 2022, 13:29

w kierunkach jest zapis ze może być dodatkowe wyposażenie

19)kosztach utrzymania sprawności technicznej posiadanego sprzętu elektronicznego (Obszar B Zadanie 5) – należy przez to rozumieć koszty związane z utrzymaniem sprawności technicznej sprzętu elektronicznego zakupionego w ramach realizacji programu, w tym koszt zakupu dodatkowych elementów, służących rozbudowie posiadanego sprzętu lub dodatkowego wyposażenia lub oprogramowania (w celu osiągnięcia optymalnych wymogów technicznych lub dokonania koniecznych aktualizacji, niezbędnych do zachowania funkcjonalności sprzętu lub oprogramowania), a także koszt niezbędnych napraw, przeglądów czy konserwacji;

odrzucam wniosek tylko to taka osoba gdzie muszę porządnie uzasadnić dlaczego nie dam.
asiaPCPR
Stażysta
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 20 kwie 2022, 13:35

A przeczytaj co jest napisane w nawiasie i pomyśl dlaczego ruter i głośniki nie spełniają tej definicji
MoKingSkills
Stażysta
Od: 07 lut 2020, 13:40
Zajmuję się: pfron

Napisano: 20 kwie 2022, 13:56

spróbuje tak, tylko niektórzy beneficjenci są zbyt mocno upierdliwi, dzięki za pomoc:)
asiaPCPR
Stażysta

Napisano: 13 maja 2022, 9:30

tamten wniosek odrzucilam, ale po raz kolejny ten sam beneficjent złożyl wniosek na 1) Router Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały 2) ANTENA DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI, w usasdnieniu napisał tak: Zwracam się z prośbą o dofinansowanie routera Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały i anteny DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI zestaw ten jest niezbędny do łączenia się z internetem. Na początku kwietnia Gmina Drohiczyn wyłączyła sieć światłowodową przez co straciłem dostęp do internetu i teraz nie wiadomo kiedy i czy w ogóle znajdzie się jakaś firma która zechce świadczyć usługi internetu w naszej wsi.
Powyższy sprzęt jest mi niezbędny (jedyna opcja internetu LTE) żebym znowu mógł mieć dostęp do internetu, móc pracować i mieć kontakt ze światem. Na chwilę obecną jestem wykluczony z życia społecznego przez brak dostępu do internetu. Bardzo proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

i co z nim byście zrobili? POMOCY....
asiaPCPR
Stażysta

Napisano: 13 maja 2022, 10:52

czy wcześniej miał finansowany jakiś ruter?

jeśli tak, to o ile techniczne jest to możliwe, można by mu dać na mocniejszą antenę;
jeśli nie to nie, bo to nie jest utrzymanie sprawności technicznej posiadanego sprzętu elektronicznego
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 13 maja 2022, 11:49

człowiek chce kolejne sprzęty. One nie zoptymalizują funkcji sprzętów które już ma tylko szuka jakim sposobem dokupić sobie coś jeszcze czego nie dalibyśmy pewnie w B1. Większy dysk zwiększy możliwości komputera np. dla wymagających programów udźwiękawiających...a router to niestety dodatkowy wcale nie potrzebny sprzęt. Niech kablem sobie podłączy z gniazdka.
pppcccppprrr
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 17:29
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 13 maja 2022, 13:05

nie dostał na router, ma tylko stardardowy sprzet komputerowy i w tamtym roku dostał na urzadzenie wielofunkcyjne też nie do końca uczciwie ale niestety to taki klient który skargi na nas pisze ze nie chcemy dać, dlatego musze miec dobre wyjaśnienia.
asiaPCPR
Stażysta

Napisano: 16 maja 2022, 9:39

asiaPCPR pisze:
13 maja 2022, 9:30
tamten wniosek odrzucilam, ale po raz kolejny ten sam beneficjent złożyl wniosek na 1) Router Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały 2) ANTENA DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI, w usasdnieniu napisał tak: Zwracam się z prośbą o dofinansowanie routera Huawei B818-263 4G 3 Pro Prime LTE Biały i anteny DUAL 3G 4G LTE 46dBi HUAWEI zestaw ten jest niezbędny do łączenia się z internetem. Na początku kwietnia Gmina Drohiczyn wyłączyła sieć światłowodową przez co straciłem dostęp do internetu i teraz nie wiadomo kiedy i czy w ogóle znajdzie się jakaś firma która zechce świadczyć usługi internetu w naszej wsi.
Powyższy sprzęt jest mi niezbędny (jedyna opcja internetu LTE) żebym znowu mógł mieć dostęp do internetu, móc pracować i mieć kontakt ze światem. Na chwilę obecną jestem wykluczony z życia społecznego przez brak dostępu do internetu. Bardzo proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

i co z nim byście zrobili? POMOCY....
Zapytaj się w PFRON, nie jest to takie oczywiste, ma sprzęt, gdy go kupował miał dostęp do internetu, teraz ten sprzęt jest niewystarczający aby się połączyć z siecią, router umożliwi mu zrealizowanie podstawowych celów programu. Po co mu sprzęt jak nawet poczty elektronicznej nie odbierze czy podania nie wyśle i nie złoży wniosku w SOW ;)
Tylko bym poprosiła o potwierdzenie wyłączenia tego światłowodu w gminie ( może się okazać, że to przejściowe oraz, że w miejscu zamieszkania nie ma zasięgu LTE)
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x