wniosek o leczenie odwykowe - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 kwie 2016, 13:51

Witam jestem zielona w kwestii kierowania sprawy na leczenie odwykowe. Sprawa wyglada tak: małzeństwo z dwojką dzieci pija razem albo osobno, jak sie im uda, on pracuje i mozna powiedziec że pije troche mniej, ona jak ma tylko okazje to pije, byli wzywani na rozmowy do komisji, on wstawił się zobowiazał do pewnych rzeczy nic prawie z tego nie zrobił, ona ma wszystko gdzieś, nie wstawiła sie na rozmowe kilka razy, potem została skierowana na badanie do biegłego tez sie nie zgłosiła, w między czasie mieli sprawy w sadzie rodzinnym ale sad utrzymał tylko kuratora, który nic nie robi tylko zwala wszystko na gminę. skierowanie na badanie u biegłego było w 2014ale wniosek do sadu wtedy nie poszedł na nią nie wiem czemu bo osoby, która to robiła wczesniej juz u nas nie ma, ja to mam od miesiaca i nie wiem co dalej robić z ta kobitka, która pije i smieje sie że nikt jej nic nie może zrobić.Od czego zacząć, jaka dokumentacja jest mi potrzebna żeby złozyć wniosek do sądu. Czy bez opinii biegłych mozna składać wniosek do sądu? Proszę doświadczonych w tym temacie o pomoc
ka 2016

Napisano: 14 kwie 2016, 8:05

trochę stara ta sprawa, ale jak najbardziej, bez opinii biegłych możesz złozyc wniosek, sądu, który może kazać doprowadzić na badanie do biegłych, komisja nie ma takiej możliwości.
xp1

Napisano: 14 kwie 2016, 11:53

prosze złożyć wniosek do sadu. o leczenie . sad skieruje na badanie
wniosek do sądu o wgląd w sytuacje gdyż wsparcie kuratora nic nie pomogło . nie czekaj . a co ośrodek pomocy robi
klio

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x