proszę o porade - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 mar 2016, 17:07

witam
mam pytanie nie wiem gdzie mogę sie zwrócić o poradę może na tym portalu ktoś pomoże
otóż jestem samotną mamą 5 latka nie pracuje i szukam pracy utrzymujemy sie z alimentów zasiłku rodzinnego i pomocy z ops zasiłki okresowe celowe
mam stałe zameldowanie razem z dzieckiem w mieszkaniu moich rodziców , mieszkanie to jest własnościowe
w mieszkaniu tym nie byłam od 20 lat odkąd zaistniał ostry konflikt pomiedzą mną a ojcem
rodziów nie widziałam także od 20 lat
przez cały ten czas wynajmowałam mieszkania w innym mieście
piec lat temu urodziłam synka obecnie mieszkamy w lokalu socjalnym mojego kuzyna który pracuje za granicą oczywiście mieszkamy nielegalnie wysyłam kuzynowi pieniądze za czynsz bo taki był warunek abysmy mogli mieszkać póki nie wróci do Polski
okazało sie nie płaci On wcale za to mieszkanie jest bardzo zadłużone i nie wiem czy mu je zabiorą a nas( mnie z dzieckiem)wyrzucą
składałam wnioski o lokal socjalny juz nie raz ale otrzymywałam odmowe bo mam meldunek u rodziców i według urzędu moge tam mieszkać
niestety nie mogę i nigdy tam nie wrócę wiem że rodzice sie mnie wyrzekli wiem to od sąsiadki która czasem widuje na mieście
czy istnieje mozliwość ze urząd miasta może mi przyznać ten lokal socjalny w którym mieszkam
jesli wystąpie z wnioskiem mylse zeby sie wymeldować z lokalu rodziców proszę o rade
kasia40

Napisano: 07 kwie 2016, 10:14

Witaj.

Jeżeli nie ma wolnych lokali to musisz czekać aż się zwolnią i sobie poradzić. Czas dzieci puścić do żłobka albo publicznego przedszkola i sama pójść do pracy. Pracy jest dużo, warto poszukać czegoś gdzie Cie ubezpieczą. W takiej sytuacji niemożliwe jest, że GOPS czy MOPS w Twojej miejscowości nie udzieli Ci pomocy (no chyba, że Twoje dochody będą przekraczać 150 % kryterium dochodowego ustawy o pomocy społecznej). Warto się zorientować.
Czas na zmotywowanie i zapewnienie dzieciom bezpiecznego bytu ;) Powodzenia!
ewelina.

Napisano: 08 kwie 2016, 19:16

ewelina. pisze:Witaj.

Jeżeli nie ma wolnych lokali to musisz czekać aż się zwolnią i sobie poradzić. Czas dzieci puścić do żłobka albo publicznego przedszkola i sama pójść do pracy. Pracy jest dużo, warto poszukać czegoś gdzie Cie ubezpieczą. W takiej sytuacji niemożliwe jest, że GOPS czy MOPS w Twojej miejscowości nie udzieli Ci pomocy (no chyba, że Twoje dochody będą przekraczać 150 % kryterium dochodowego ustawy o pomocy społecznej). Warto się zorientować.
Czas na zmotywowanie i zapewnienie dzieciom bezpiecznego bytu ;) Powodzenia!
sory naucz się czytać ze zrozumieniem a potem sie wymądrzaj
przecież dziewczyna nie ma gdzie czekać i nie ma za co
wynajm kosztuje i to słono ciotka dobra rada sie znalazła czy na tych studiach uczą wa jakiejś empatii do klientów ? czy tylko przerzucania papierków i nienawiści do klientów , patologi co wyciagają łapy po 500 plus
ewelinko życze ci żebys kiedyś wylądowała z dziećmi na bruku ciekawe czy bedziesz sie tak wymądrzać
dobra rada

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x