witam
mam pytanie nie wiem gdzie mogę sie zwrócić o poradę może na tym portalu ktoś pomoże
otóż jestem samotną mamą 5 latka nie pracuje i szukam pracy utrzymujemy sie z alimentów zasiłku rodzinnego i pomocy z ops zasiłki okresowe celowe
mam stałe zameldowanie razem z dzieckiem w mieszkaniu moich rodziców , mieszkanie to jest własnościowe
w mieszkaniu tym nie byłam od 20 lat odkąd zaistniał ostry konflikt pomiedzą mną a ojcem
rodziów nie widziałam także od 20 lat
przez cały ten czas wynajmowałam mieszkania w innym mieście
piec lat temu urodziłam synka obecnie mieszkamy w lokalu socjalnym mojego kuzyna który pracuje za granicą oczywiście mieszkamy nielegalnie wysyłam kuzynowi pieniądze za czynsz bo taki był warunek abysmy mogli mieszkać póki nie wróci do Polski
okazało sie nie płaci On wcale za to mieszkanie jest bardzo zadłużone i nie wiem czy mu je zabiorą a nas( mnie z dzieckiem)wyrzucą
składałam wnioski o lokal socjalny juz nie raz ale otrzymywałam odmowe bo mam meldunek u rodziców i według urzędu moge tam mieszkać
niestety nie mogę i nigdy tam nie wrócę wiem że rodzice sie mnie wyrzekli wiem to od sąsiadki która czasem widuje na mieście
czy istnieje mozliwość ze urząd miasta może mi przyznać ten lokal socjalny w którym mieszkam
jesli wystąpie z wnioskiem mylse zeby sie wymeldować z lokalu rodziców proszę o rade