Wniosek o udost. danych - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 sie 2022, 8:33

Witam, czy ktoś posiada wzór wniosku o udostępnienie danych do komornika? Mam wnioskodawcę któremu z emerytury jest potrącane... za coś, czy to kredyt, czy to alimenty, tego nie wiem, czy wezwać tego Pana aby mi oświadczył z jakiego tytułu mu potrącają tą kwotę?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 08 sie 2022, 9:25

Kamos, nie mamy w ustawie w ogóle podstawy prawnej do występowania do innych instytucji, choć można spróbować wystąpić powołując się na bardziej ogólne przepisy z KPA i albo otrzymasz to co chcesz albo nie. Lepszym rozwiązaniem byłoby wezwanie klienta.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 08 sie 2022, 10:07

Kamos, nie mamy w ustawie w ogóle podstawy prawnej do występowania do innych instytucji, choć można spróbować wystąpić powołując się na bardziej ogólne przepisy z KPA i albo otrzymasz to co chcesz albo nie. Lepszym rozwiązaniem byłoby wezwanie klienta.
:shock:

[/art. 7b ustawy z dnia 21 czerwca 2001 roku o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2021 roku poz. 2021)b]
Art. 7b [Przetwarzanie danych osobowych i informacji dotyczących osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy przez gminę] W celu zweryfikowania informacji i danych zawartych w deklaracji, o której mowa w art. 7 ust. 1, gmina może przetwarzać dane osobowe i informacje dotyczące osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy, pozyskane w toku innych postępowań prowadzonych przez gminę lub jej jednostki organizacyjne.
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 08 sie 2022, 10:09

brodafix pisze:
08 sie 2022, 10:07
:shock:

[/art. 7b ustawy z dnia 21 czerwca 2001 roku o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2021 roku poz. 2021)b]
Art. 7b [Przetwarzanie danych osobowych i informacji dotyczących osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy przez gminę] W celu zweryfikowania informacji i danych zawartych w deklaracji, o której mowa w art. 7 ust. 1, gmina może przetwarzać dane osobowe i informacje dotyczące osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy, pozyskane w toku innych postępowań prowadzonych przez gminę lub jej jednostki organizacyjne.

No... to jest jedno... Pozyskiwanie danych przez przez gminę w toku prowadzenia przez nią innych postępowań oraz przez jednostki organizacyjne. Czy jednostką organizacyjną gminy jest komornik? :)
Klara27
Starszy referent

Napisano: 08 sie 2022, 10:10

Witam, czy ktoś posiada wzór wniosku o udostępnienie danych do komornika? Mam wnioskodawcę któremu z emerytury jest potrącane... za coś, czy to kredyt, czy to alimenty, tego nie wiem, czy wezwać tego Pana aby mi oświadczył z jakiego tytułu mu potrącają tą kwotę?
myślę , że w zupełności wystarczy doprecyzowanie tej kwestii przez wnioskodawce
brodafix
Podinspektor

Napisano: 08 sie 2022, 10:42

No... to jest jedno... Pozyskiwanie danych przez przez gminę w toku prowadzenia przez nią innych postępowań oraz przez jednostki organizacyjne. Czy jednostką organizacyjną gminy jest komornik? :)
racja , racja ;) moj błąd 8-)
brodafix
Podinspektor

Napisano: 08 sie 2022, 11:33

brodafix pisze:
08 sie 2022, 10:42
racja , racja ;) moj błąd 8-)
Serdecznie pozdrawiam Cię Brodafix, i wiedz, że bardzo cenię Twoją wiedzę i ofiarność ;). Serio.
Klara27
Starszy referent

Napisano: 08 sie 2022, 11:50

Serdecznie pozdrawiam Cię Brodafix, i wiedz, że bardzo cenię Twoją wiedzę i ofiarność. Serio.
:oops: :oops: :oops: ;) pozdrawiam również :P
brodafix
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem