Kamos, nie mamy w ustawie w ogóle podstawy prawnej do występowania do innych instytucji, choć można spróbować wystąpić powołując się na bardziej ogólne przepisy z KPA i albo otrzymasz to co chcesz albo nie. Lepszym rozwiązaniem byłoby wezwanie klienta.
brodafix pisze: ↑08 sie 2022, 10:07Kamos, nie mamy w ustawie w ogóle podstawy prawnej do występowania do innych instytucji, choć można spróbować wystąpić powołując się na bardziej ogólne przepisy z KPA i albo otrzymasz to co chcesz albo nie. Lepszym rozwiązaniem byłoby wezwanie klienta.![]()
[/art. 7b ustawy z dnia 21 czerwca 2001 roku o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2021 roku poz. 2021)b]
Art. 7b [Przetwarzanie danych osobowych i informacji dotyczących osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy przez gminę] W celu zweryfikowania informacji i danych zawartych w deklaracji, o której mowa w art. 7 ust. 1, gmina może przetwarzać dane osobowe i informacje dotyczące osoby ubiegającej się o dodatek mieszkaniowy, pozyskane w toku innych postępowań prowadzonych przez gminę lub jej jednostki organizacyjne.
myślę , że w zupełności wystarczy doprecyzowanie tej kwestii przez wnioskodawceWitam, czy ktoś posiada wzór wniosku o udostępnienie danych do komornika? Mam wnioskodawcę któremu z emerytury jest potrącane... za coś, czy to kredyt, czy to alimenty, tego nie wiem, czy wezwać tego Pana aby mi oświadczył z jakiego tytułu mu potrącają tą kwotę?
racja , racjaNo... to jest jedno... Pozyskiwanie danych przez przez gminę w toku prowadzenia przez nią innych postępowań oraz przez jednostki organizacyjne. Czy jednostką organizacyjną gminy jest komornik?
Serdecznie pozdrawiam Cię Brodafix, i wiedz, że bardzo cenię Twoją wiedzę i ofiarność
Serdecznie pozdrawiam Cię Brodafix, i wiedz, że bardzo cenię Twoją wiedzę i ofiarność. Serio.