wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??
Re: wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??
może umorzyć OWD i OWW, tak powiedził Mazurkiewicz
Też byłam na szkoleniu z Mazurkiewiczem i podejmował ten temat, mówił że może umarzać albo OWD albo OWW ale są jakieś przesłanki kto kiedy . MOZE KTOŚ PAMIĘTA????
Tak to wiem.
Czyli Zaliczkę Alimentacyjną OWD (tylko jeśli zostaną spełnione warunki podane w art. 30 ust. 1 - bez badania sytuacji materialnej i rodzinnej, bez możliwości rozkładania na raty)
a Fundusz Alimentacyjny OWW PO UWZGLĘDNIENIU syruacji materialnej i rodzinnej , z możliwością rozłożenia na raty
Czyli Zaliczkę Alimentacyjną OWD (tylko jeśli zostaną spełnione warunki podane w art. 30 ust. 1 - bez badania sytuacji materialnej i rodzinnej, bez możliwości rozkładania na raty)
a Fundusz Alimentacyjny OWW PO UWZGLĘDNIENIU syruacji materialnej i rodzinnej , z możliwością rozłożenia na raty
Ja też mam wniosek o umorzenie starej zaliczki gdzie FA nie jest juz płacony - więc mogę umorzyć zaległość ZA ale pod warukiem spełnienia przesłanek art. 30 ust. 1 - np. jesli chodzi o 100% kwoty a wynosi ona ok. 900zł to wtedy gdy przez 7 lat płacił alimenty przez komornika. Czy ja dobrze wnioskuję???
Tak, dokładnie tak. Nie ma możliwości rozkładania na raty ZA a umorzenie tylko jesli zostaną spełnione przesłanki.
Oprócz wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
decyzja SKO
zgon
Jak wygląda koniec ZA rozliczenie
egzekucja zaliczki alimentacyjnej
zaliczka alimentacyjna
Rozliczenie ZA
alimenty
Wyrok TK i odsetki
umorzyć odsetki?
zwrot zaliczki do gops
kto juz podpisał umowe z Info-Monitorem
alimenty w części do rąk wierzyciela od 4 lat