wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
~nowa

Re: wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??

Post autor: ~nowa »

może umorzyć OWD i OWW, tak powiedził Mazurkiewicz
~Jola

Post autor: ~Jola »

Też byłam na szkoleniu z Mazurkiewiczem i podejmował ten temat, mówił że może umarzać albo OWD albo OWW ale są jakieś przesłanki kto kiedy . MOZE KTOŚ PAMIĘTA????
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Art.30.2 - OWW
Art.30.1 - OWD
~Jola

Tak to wiem.
Czyli Zaliczkę Alimentacyjną OWD (tylko jeśli zostaną spełnione warunki podane w art. 30 ust. 1 - bez badania sytuacji materialnej i rodzinnej, bez możliwości rozkładania na raty)
a Fundusz Alimentacyjny OWW PO UWZGLĘDNIENIU syruacji materialnej i rodzinnej , z możliwością rozłożenia na raty
~elka

Post autor: ~elka »

a macie wzór takiej decyzji???
~Hera

Post autor: ~Hera »

Ja też mam wniosek o umorzenie starej zaliczki gdzie FA nie jest juz płacony - więc mogę umorzyć zaległość ZA ale pod warukiem spełnienia przesłanek art. 30 ust. 1 - np. jesli chodzi o 100% kwoty a wynosi ona ok. 900zł to wtedy gdy przez 7 lat płacił alimenty przez komornika. Czy ja dobrze wnioskuję???
~Jola

Tak, dokładnie tak. Nie ma możliwości rozkładania na raty ZA a umorzenie tylko jesli zostaną spełnione przesłanki.
ODPOWIEDZ