Wniosek po złożeniu zapotrzebowania

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Gosia14

Wniosek po złożeniu zapotrzebowania

Post autor: Gosia14 »

Co zrobić, jeżeli wniosek o wydanie karty wpłynął po złożeniu zapotrzebowania na ten miesiąc.
Uwzględnić go w kolejnym miesiącu?
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Wniosek po złożeniu zapotrzebowania

Post autor: anetag »

jakie zapotrzebowanie?
Martini
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Martini »

Ja nigdy nie robiłam żadnego zapotrzebowania...?!
jaaaa

Post autor: jaaaa »

tak, zapotrzebowania robi się albo co miesiąc albo raz na kwartał, albo niektóre ops robią raz na cały rok, a później oddają niewykorzystaną kasę.. - zależy jak sobie kierownik z księgowością ustalą. ale w niektórych ops, zwłaszcza tych małych, to pracownicy obsługujący kdr, robią te zapotrzebowania... bo może tamci nie potrafią...

sądzę, że uwzględnić trzeba go w następnym miesiącu, tak by suma sumarum wszystko się zgodziło.

a powiedz mi, dostajesz coś z tej kasy?? bo ja nic. mówią że idzie to na obsługę=utrzymanie funkcji=materiałówkę...
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

my nie robimy żadnego zapotrzebowania, kasa leci z góry dają tyle ile masz wyliczonych rodzin, a jak nie wykorzystasz to zwracasz na koniec roku, ale żadnego zapotrzebowania na to się nie robi
frogi

Post autor: frogi »

W łódzkim zapotrzebowanie było.
19 marca już musiałam wiedzieć ile wniosków będzie do końca marca i przewidzieć na kwiecień.
I chyba na tej podstawie wyliczali dotacje, bo dzień później przyszło pismo o dotacji.

Do Gosia14.
Ja też mam taką sytuację, że po wysłaniu sprawozdania doszły jeszcze wnioski. Dopiszę je do kolejnego zapotrzebowania, tak, żeby się wyrównało.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ