Wniosek przez emp@tię - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 05 maja 2015, 12:25

Chcę złożyć wniosek PS-1 o zasiłek celowy przez emp@tię. Jest to droga elektroniczna, więc ciąg dalszy sprawy powinien odbywać się również na drodze elektronicznej - oprócz wywiadu. Po wywiadzie powinny być mi przesłane dokumenty sprawy, abym mógł wnieść uwagi lub oświadczyć o nie wnoszeniu.
Czy ktoś wie, jak to wygląda w praktyce?
222

Napisano: 05 maja 2015, 13:41

Jeśli Ośrodek Pomocy Społecznej do którego jest zaadresowany wniosek posiada oprogramowanie zintegrowane z Emp@tią, to przy odbiorze poczty elektronicznej zobaczy ten wniosek i będzie miał możliwość prowadzenia sprawy tak samo jak w przypadku wniosku złożonego tradycyjnie i wysyłania korespondencji w sprawie (łącznie z decyzją) z powrotem na portal Emp@tia. Przy składaniu wniosku na portalu warto zaznaczyć że preferowaną formą odpowiedzi jest forma elektroniczna.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 lip 2015, 0:52

Złożyłem wniosek, na końcu otrzymałem informację o prawidłowym przesłaniu w trybie przedłożenia. Wynika z tego, że OPS jest na patformie Emp@tia i kanał przesyłania działa prawidłowo. Minęło parę dni i nadal nie ma Urzędowego Poświadczenia Odbioru, nie ma też odzewu z OPS. Zastanawiałem się, czy przesłać z Emp@tii dodatkowo pismo w tej sprawie, ale jeśli nie odbierają wniosku, to i pismo pozostanie nie odebrane. Nie stać mnie na telefonowanie, musiałbym tam jechać, a wtedy idea ułatwienia postępowania przez internet polegnie.
Co robić, jeżeli OPS nie odbierze wniosku?
222

Napisano: 07 lip 2015, 9:48

222 pisze:Złożyłem wniosek, na końcu otrzymałem informację o prawidłowym przesłaniu w trybie przedłożenia
To oznacza tylko że na skrzynce pocztowej się poprawnie zapisało.
Ośrodek musi odebrać pocztę żeby pojawiło się Urzędowe Potwierdzenie Odbioru.
Jeśli zależy Ci, proszę napisz na Prywatną Wiadomość do jakiego Ośrodka to skierowałeś, to spróbuję się z nim skontaktować.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 07 lip 2015, 15:23

Czy to oznacza, że mimo otrzymania wniosku, ośrodek może sobie robić, co chce i odebrać go lub nie? Nie można złożyć dwa razy tego samego wniosku w tym samym miesiącu, a pewnie tym się to skończy, jeżeli ośrodek nie odbierze wniosku drogą elektroniczną. Tradycyjną pocztę mailową ośrodek odbiera, w innej sprawie dostałem potwierdzenie odbioru.
Niestety, na PW nie mogę pisać, nie jestem zarejestrowany.
222

Napisano: 07 lip 2015, 15:40

222 pisze:Niestety, na PW nie mogę pisać, nie jestem zarejestrowany.
Spróbuj napisać na [email protected] postaram się pomóc. Ośrodek powinien odbierać pocztę z Emp@tii, ale na dzień dzisiejszy zmusić go do tego nie podobna, trzeba liczyć na jego rzetelność.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 07 lip 2015, 16:18

A maila do MOPS przesłać nie łaska skoro taki z Pana "postępowy klient" tylko koniecznie wydziwiać z technologia ktora jest niewdrozona i ignorowana? Zaslanianie sie rzekomym kosztem rozmowy telefonicznej w dobie powszechnej telefonizacji zenujace...
Komus zalezy na siłe

Napisano: 07 lip 2015, 18:07

Jakaś złośliwa istota wylała swój jad na forum. Powszechna telefonia nie jest telefonią darmową, za to się płaci! Zenująca niewiedza jadowitej osoby.
Pisałem o wysyłaniu maila i otrzymaniu potwierdzenia, więc znana mi jest ta droga korespondencji. Tyle że maile w innych sprawach odebrano dwa razy, ale odpowiedzi nie udzielono, to po co mam pisać?
222

Napisano: 07 lip 2015, 19:30

222 pisze:Jakaś złośliwa istota wylała swój jad na forum. Powszechna telefonia nie jest telefonią darmową, za to się płaci! Zenująca niewiedza jadowitej osoby.
Pisałem o wysyłaniu maila i otrzymaniu potwierdzenia, więc znana mi jest ta droga korespondencji. Tyle że maile w innych sprawach odebrano dwa razy, ale odpowiedzi nie udzielono, to po co mam pisać?
Dupsko już do kompa przyrosło ?
Gość

Napisano: 08 lip 2015, 1:10

"Gościu", twoje chamstwo przeraża. Chyba że interesują ciebie męskie dupska, to co innego.
222

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x