wniosek złożyła osoba całkowicie ubezwłasnowolniona - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 sie 2017, 9:52

Witajcie,
Ponawiam pytanie tutaj, bo w dziale dodatki energetyczne nie uzyskałam odpowiedzi. Może znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie mi udzielić odpowiedzi tutaj ;)
Jak w tytule. Wniosek na dodatek mieszkaniowy złożył opiekun prawny i przyznałam. Jednak wniosek o przyznanie dodatku energetycznego przyniósł Pan, który jest całkowicie ubezwłasnowolniony i który się na nim sam podpisał, dodatkowo nie dołączył umowy z zakładem energetycznym. Co powinnam zrobić? Jestem w kropce, proszę pomóżcie ;)
pozdrawiam
dmde
Praktykant
Od: 08 maja 2017, 21:31
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 22 sie 2017, 10:33

Może by wysłać wezwanie do uzupełnienia braków (na imię i nazwisko os. ubezwłasnowolnionej ale zaznaczyć, że DO RĄK opiekuna prawnego, na adres opiekuna prawnego) i napisać w wezwaniu, żeby dostarczyli kopię umowy kompleksowej oraz żeby stawili się w celu złożenia podpisu opiekuna prawnego na wniosku.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 23 sie 2017, 8:50

Czynność prawna dokonana przez osobę, która nie ma zdolności do czynności prawnych, jest nieważna. W imieniu osoby ubezwłasnowolnionej całkowicie czynności prawne dokonuje jej opiekun. Wezwałabym opiekuna prawnego, aby podpisał wniosek i uzupełnił dokumentację.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x