Wnioskodawca nie wnosi o KDR dla innych członków rodziny poz - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 lut 2018, 0:14

Utknęłam...
Pełnoletni wnioskodawca kontynuujący naukę w szkole wyższej złożył wniosek o KDR tylko dla siebie. Podał dane pozostałych członków rodziny, (rodzina jest uprawniona do posiadania karty). Wnioskodawca zaznaczył we wniosku pole "nie wnoszę o przyznanie karty dużej rodziny" dla wszystkich - poza sobą - członków rodziny wielodzietnej. Wprowadziłam wniosek bez przeszkód, jednak na etapie rozpatrywania/przyznawania karty system nie pozwolił mi zatwierdzić przyznania karty tylko jednej z osób. Zamieniłam więc w systemie na "wnoszę o przyznanie KDR" dla całej piątki i zamówiłam karty dla wszystkich. Proszę o podpowiedź, w jaki sposób powinnam postąpić w takim przypadku??
Co zrobić, jeżeli wnioskodawca nie odbierze kart w formie tradycyjnej??
Majestatyczna
Praktykant
Od: 23 sty 2016, 19:15
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2018, 9:45

Pozostali członkowie mają już KDR? On złożył wniosek o przedłużenie KDR która straciła ważność? Ty robiłaś wniosek o KDR zamiast przedłużenia dla 1 osoby? A jeżeli oni nie mieli jeszcze KDR, to wyjaśniłaś z wnioskodawcą przy składaniu wniosku lub tel. dlaczego dla pozostałych tak zaznaczył? No bo zamawiane dla całej piątki KDR jak mają to było może na wyrost ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 lut 2018, 12:28

Mam podobną sytuację.
Sprawa dotyczy nowej rodziny. Dorosły członek rodziny wielodzietnej, kontynuujący naukę w szkole wyższej składa pierwszy raz wniosek o KDR dla siebie. Wpisuje dane pozostałych członków rodziny, aby wykazać że jest uprawniony, natomiast nie wnosi o wydanie KDR dla innych osób. Na etapie rozpatrywania/przyznawania karty system nie pozwolił mi zatwierdzić przyznania karty tylko jednej z osób. Co wtedy??
Ktoś rozkminiał podobną sytuację??
Anna Petrycka
Praktykant
Od: 02 sty 2018, 15:35
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 lut 2018, 13:30

wydaje mi się, że trzeba wybrać haczykiem tą jedną osobę i zrobić przyznanie - zapisz (jesli pozwoli), następnie wybrać pozostałe osoby (nie przyznano) i teraz pozwoli zapisać i zatwierdzić
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x