słyszeliście o takiej usłudze? macie jakieś godne polecenia, sprawdzone drukarnie ?
mkaz pisze:Ja tez sobie sama drukuję wnioski tak jak michu95. Przerobiłam na własne potrzeby załącznik o władzy rodzicielskiej, tzn. na jednej stronie jest oświadczenie obojga rodziców, że wobec dzieci nie są pozbawieni władzy rodzicielskiej, więc wnioskodawca nie musi dwa razy tego samego pisac wobec siebie i wobec drugiego rodzica. Jeśli ktoś nie rozumie jak to zrobiłam, to wyjaśnię: powieliłam rubrykę o nazwie DANE OSOBY, KTÓREJ DOTYCZY OŚWIADCZENIE.
To samo jeśli chodzi o załącznik ZKDR-04 - zrobiłam druk , na którym powieliłam rubrykę o nazwie DANE OSOBY, KTÓREJ DOTYCZY OŚWIADCZENIE żeby była 5 razy (jak będzie więcej osób w rodzinie to dam dwa egzemplarze). Natomiast ta część, w której wypełnia się dane rodziców, którzy chcą widzieć karty wszystkich zredukowałam do dwóch rubryk, bo przecież w 1 rodzinie na 100 zdarzy się przypadek, że będzie tam potrzebna jeszcze jedna rubryka.
Druki ministerialne są tylko wytycznymi a nie obowiązującymi odgórnie drukami. Na szkoleniu odnośnie KDR, na którym byłam teraz w styczniu, prowadząca przedstawiła własnie takie rozwiązania praktykowane w Polsce.