wnioskodawca to franczyzobiorca żabki
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
wnioskodawca to franczyzobiorca żabki
dzień dobry, wnioskodawcą jest pani, która prowadzi sklep żabka - jest franczyzobiorcą. Od 3 miesięcy jest na chorobowym. Jak policzylibyście jej dochód? Przedstawiła mi przelewy z ZUSu
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Re: wnioskodawca to franczyzobiorca żabki
No to jak jest na chorobowym, jest to jedyny dochód w ciągu 3 mieś. poprzedzających złożenie wniosku to ja nie widzę, problemu. Niech oświadcza. Ja dla swojego bezpieczeństwa wystąpiłbym do ZUS i poprosił jeszcze o zaświadczenie. Nigdy nie wiadomo jak tam jest a RIO lubi się czepiać.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
to wnioskodawca ma dostarczyć zaświadczenie z zusu:)
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Rozumiem, że skoro zasiłek chorobowy to żabka była zamknięta?
Bo jeśli nie, to nawet jak był pracownik w sklepie na stanowisku to jakiś dochód został osiągnięty. Więc trzeba trochę podrążyć
Bo jeśli nie, to nawet jak był pracownik w sklepie na stanowisku to jakiś dochód został osiągnięty. Więc trzeba trochę podrążyć
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
nic się nie ukryjeWięc trzeba trochę podrążyć

-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
dlatego mam poważne wątpliwości. tym bardziej że żabka znajduje się w bardzo dobrym punkcie w moim mieście i dochody ze sprzedaży są bardzo wysokie. Zastanawiałam się czy nie powinnam jej liczyć tak jak w przypadku osób prowadzących działalność nie powinna mi ta pani przedstawić swoich dochodów za poprzedni rok?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
art. 7 ust. 1. Dodatek mieszkaniowy przyznaje, na wniosek osoby uprawnionej do dodatku mieszkaniowego, wójt, burmistrz lub prezydent miasta, w drodze decyzji administracyjnej. Do wniosku dołącza się deklarację o dochodach gospodarstwa domowego za okres 3 miesięcy poprzedzających dzień złożenia wniosku oraz dokumenty potwierdzające wysokość ponoszonych w miesiącu poprzedzającym dzień złożenia wniosku wydatków związanych z zajmowaniem lokalu mieszkalnego.Zastanawiałam się czy nie powinnam jej liczyć tak jak w przypadku osób prowadzących działalność nie powinna mi ta pani przedstawić swoich dochodów za poprzedni rok?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Podrążyć, ale policzyć prawidłowo1maga pisze: nie powinna mi ta pani przedstawić swoich dochodów za poprzedni rok?

- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
No chyba, że ta Żabka to prowadzona działalność gosp. na ryczałcie a nie na zasadach ogólnych. Drążyć, drążyć... Zrobić wywiad bo może lokal złotem ocieka, to wiadomo co zrobić 

Oprócz wnioskodawca to franczyzobiorca żabki - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czyszczenie przewodów dymowych - wydatek?
podbity wniosek z zaległościami
ryczatł
Wznowienie postępowania
składniki wydatków
dodatek mieszkaniowy-trudne sprawy
zgon
prośba oo sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy
zasiłek dla bezrobotnych
wyliczenie dodatku
obniżenie do 50%
Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
umowa użyczenia lokalu - zgon właściciela
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca nie zgłosił że wyprowadził się od rodziny