Witam,
Tak jak w temacie powiedzmy, że wydałam decyzję przyznającą 25 marca br., do dnia kiedy robiłam listy wypłat czyli 09-04-2025 r. strona nie odebrała decyzji, czy można takiej osobie wypłacić dodatek?
Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i Karty Dużej Rodziny
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
Można a nawet trzeba.Ira pisze: 09 kwie 2025, 13:03 Witam,
Tak jak w temacie powiedzmy, że wydałam decyzję przyznającą 25 marca br., do dnia kiedy robiłam listy wypłat czyli 09-04-2025 r. strona nie odebrała decyzji, czy można takiej osobie wypłacić dodatek?
W przypadku dodatku mieszkaniowego złożenie odwołania nie powoduje wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego, dlatego nie trzeba czekać na uprawomocnienie się decyzji.
Jeśli natomiast nie odebrała decyzji to może warto ją wysłać aby uskutecznić wydanie decyzji.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i Karty Dużej Rodziny
- Kontakt:
Re: Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
Maxima pisze: 09 kwie 2025, 13:47Można a nawet trzeba.Ira pisze: 09 kwie 2025, 13:03 Witam,
W przypadku dodatku mieszkaniowego złożenie odwołania nie powoduje wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego, dlatego nie trzeba czekać na uprawomocnienie się decyzji.
Jeśli natomiast nie odebrała decyzji to może warto ją wysłać aby uskutecznić wydanie decyzji.
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście decyzja będzie wysłana pocztą, ale dopiero po 14 dniach (tyle strona ma czasu na odebranie decyzji w jednostce).
Dziękuję jeszcze raz, miłego popołudnia

Oprócz Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dodatek mieszkaniowy-trudne sprawy
zgon
prośba oo sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca to franczyzobiorca żabki
Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy
zasiłek dla bezrobotnych
wyliczenie dodatku
obniżenie do 50%
umowa użyczenia lokalu - zgon właściciela
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca nie zgłosił że wyprowadził się od rodziny
WYWIAD