Witam szanowne grono! Mam pytanie:
Czy przyznajecie dodatki mieszkaniowe osobom, które posiadają mieszkania lub domy?
Członkowi rodziny wnioskodawcy babcia przepisała gospodarstwo rolne (2ha) wraz z budynkiem mieszkalnym (63m) - czy fakt posiadanie przez niego gospodarstwa i domu to już rażąca dysproporcja?
Jak to wygląda w przypadku obywateli Ukrainy? Mam sytuację, że wnioskodawczyni posiada mieszkanie na terenie Ukrainy (73m)
Czy w takich przypadkach należy przyznać dodatek mieszkaniowy??
Pozdrawiam! - Artur!
Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy
tak, jeśli spełniają wymogi ustawyCzy przyznajecie dodatki mieszkaniowe osobom, które posiadają mieszkania lub domy?
niekoniecznie, należy ustalić stan faktyczny najlepiej w drodze wywiadu środowiskowego, czy gospodarstwo przynosi dochody, dom jest użytkowany, wynajmowany etc.Członkowi rodziny wnioskodawcy babcia przepisała gospodarstwo rolne (2ha) wraz z budynkiem mieszkalnym (63m) - czy fakt posiadanie przez niego gospodarstwa i domu to już rażąca dysproporcja?
sam fakt posiadania 2 mieszkania nie dyskwalifikuje , wywiad [ w sensie nikt nie będzie jechał na Ukrainę, chyba?Jak to wygląda w przypadku obywateli Ukrainy? Mam sytuację, że wnioskodawczyni posiada mieszkanie na terenie Ukrainy (73m)

nie jest wykluczone, że można natomiast trzeba wyczerpująco ustalić stan faktycznyCzy w takich przypadkach należy przyznać dodatek mieszkaniowy??

Oprócz Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
podbity wniosek z zaległościami
ryczatł
Wznowienie postępowania
składniki wydatków
dodatek mieszkaniowy-trudne sprawy
zgon
prośba oo sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca to franczyzobiorca żabki
zasiłek dla bezrobotnych
wyliczenie dodatku
obniżenie do 50%
Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
umowa użyczenia lokalu - zgon właściciela
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca nie zgłosił że wyprowadził się od rodziny
WYWIAD