Przepraszam, jeśli problem błahy ale jestem 3 z kolei do obsługi KDR a chciałabym robić jak trzeba.
Czy wprowadzając wniosek , przy rodzicach (jeśli nie są pozbawieni praw rodzicielskich itd.)zaznaczamy okienko obok czy przeciwnie-nie? Dla mnie to jednoznaczne nie jest. Czy tak czy siak problemu z wypełnieniem i wysłaniem zamówienia nie miałam.
Wprowadzanie wniosku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Wprowadzanie wniosku
Podbijam:)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeżeli chodzi ci o checkboxa obok:
"Osoba nie jest pozbawiona lub ograniczona we władzy rodzicielskiej"
To jeżeli o mnie chodzi to nie zwracam na to uwagi i zostawiam puste tak jak jest. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
Gdyby to miało być wymagane to wg. mnie powinna być walidacja przez system "Nie wybrano/Tak/Nie".
Np. uzupełniam nazwiska rodowe rodziców/imiona rodziców a wiem, że są osoby które tego nie robią, bo twierdzą, że nie mają takiego obowiązku - mają na papierze to, a mają tyle wniosków, że nie dadzą rady tego wszystkiego wprowadzać. I mimo, że ja robię inaczej to też ich rozumiem i "nie ma problemu".
"Osoba nie jest pozbawiona lub ograniczona we władzy rodzicielskiej"
To jeżeli o mnie chodzi to nie zwracam na to uwagi i zostawiam puste tak jak jest. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
Gdyby to miało być wymagane to wg. mnie powinna być walidacja przez system "Nie wybrano/Tak/Nie".
Np. uzupełniam nazwiska rodowe rodziców/imiona rodziców a wiem, że są osoby które tego nie robią, bo twierdzą, że nie mają takiego obowiązku - mają na papierze to, a mają tyle wniosków, że nie dadzą rady tego wszystkiego wprowadzać. I mimo, że ja robię inaczej to też ich rozumiem i "nie ma problemu".
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dzięki. No i ja tak robię póki na nic to nie wpływa.
Oprócz Wprowadzanie wniosku - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR Patchorkowa rodzina
Wniosek elektroniczny
Komus jeszcze dziś system też świruje znów?
rozwódka co z mężem
karta dla małżonka
Brak kontaktu z wnioskodawcą, a źle złożony wniosek elektroniczny
KDR dla starszej Pani.
Jak poprawić dane na karcie?
aktywne karty ....
wniosek z innej gminy
Pomocy sprawozdanie!!!
Jak edytować zapisane sprawozdanie S01?
S02 sprawozdanie
Dylemat co do przyznania KDR dla osoby mającej na utrzymaniu kiedyś 4 dzieci
czy dzieciom należy się Karta Dużej Rodziny?
Raport z wysyłki i koperty