Nic nowego z dużej chmury mały deszcz.
Za to w TVP propaganda leci na okrągło, jak to rząd dba o seniorów i że OPS dostaną dodatkowe wsparcie (23,00 zł.?) min. na zatrudnienie dodatkowego pracownika.
u mnie seniorzy zrozumieli że to GOPS pokrywa całe koszty zakupów, jak powiedziałam ze sami za produkty ze sklepu płacą to odmówili takiej pomocy i jeszcze mnie zezwali...
a jak nikt z seniorów się nie zgłosi to należy się wynagrodzenie ?
Za samą "gotowość do działania" raczej nie przewidziano wynagrodzenia. Jeśli więc chcecie dostać hajs z Programu, to sami podzwońcie po seniorach, czy nie potrzebują zakupów Z wytycznych Ministerialnych jasno wynika m. in., że: „pracownikom bezpośrednio realizującym Program (np. socjalnym, wolontariuszom), można przyznać różne gratyfikacje w postaci dodatków specjalnych, nagród czy premii, zgodnie z Regulaminem wewnętrznym przyjętym w gminie”. Natomiast pracownikom pośrednio realizującym Program (np. księgowi, kadrowi i płacowi oraz kierownik koordynujący), można przyznać dodatki specjalne – ale już finansowane ze środków własnych.
Według mnie, ten program to jedna wielka ściema. Dziwie sie pracowniom że za marne grosze, chcą narażać swoje zdrowie, zdrowie współpracowników i swojej rodziny. ZAKUPÓW NIE POWINNI ROBIĆ PRACOWNICY SOCJALNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tej propagandy w tv nie można słuchać. Czytałam ze na infolinii, uprzejmy pan powiedział, żeby osoby zgłąszały się do UWAGA !!!! osrodków opieki społecznej !!!!!!!!!! opieki !!!!! masakra