wstrzymanie DM a nowy dodatek? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 wrz 2016, 9:54

Witam. Został wstrzymany dodatek z powodu 2 miesięcznych zaległości.
Teraz wnioskodawa przychodzi po nowy DM, nie uregulował naleznosci za poprzedni. Co teraz? :roll:
esek

Napisano: 28 wrz 2016, 10:14

Nie można przyznać. art. 7 ust. 12
*ewa

Napisano: 28 wrz 2016, 10:20

przyjąć wniosek i przyznać na nowy okres!!!
Art.7ust.12 zastosujesz jak spłaci poprzedni dodatek.
tekla

Napisano: 28 wrz 2016, 20:00

Nie rozumiem :shock:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2016, 10:17

W końcu jak to jest, jedna osoba mówi nie dawać, druga dać, trzecia nie rozumie. Więc mnie nowej osobie nie dziwcie się, że nie jestem pewna
Ma w końcu zadłużenie wpływ na nowy wniosek czy nie? :roll:
esek

Napisano: 29 wrz 2016, 10:57

1. 2-miesięczne nieopłacanie różnicy w wydatkach na mieszkanie a wysokością dodatku mieszkaniowego (pismo od zarządcy) -> wstrzymanie wypłaty dodatku.
2. a) 3-miesięczne nieuregulowanie zadłużenia -> decyzja wygasa, dodatek przepada; lub
b) uregulowanie zadłużenia w ciągu 3 miesięcy -> przywrócenie wstrzymanego dodatku (wznowienie) i jego wypłata za "wstrzymany okres".
3. Nowy wniosek mimo wstrzymania wypłaty dodatku z ostatniej decyzji trzeba przyjąć i rozpatrzyć.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2016, 10:59

Brawo Krwawa, właśnie to miałam na myśli :) pozdrawiam, tekla
tekla

Napisano: 29 wrz 2016, 11:23

Uściśliłabym o fakt, iż nowy dodatek nie może "zahaczać" o okres czasu z poprzedniej decyzji. Czyli nowy wniosek nie może być złożony wcześniej niż w ostatnim miesiącu obowiązywania poprzedniej decyzji.
Sabinka

Napisano: 29 wrz 2016, 11:37

tylko, że u mnie dodatek nie przepada. Nawet po 3 miesiącach, najczęściej jest to pod koniec roku - zarządca zawiadamia nas, że wnioskodawca spłacił "tamten" okres. Tak? wpłacił pieniądze za, przypuśćmy styczeń /od stycznia wstrzymanie/. Wzywam wnioskodawcę lub najczęściej to zarządca załatwia i, jest wniosek o "ponowne jego przyznanie po uregulowaniu zaległości powstałych w okresie obowiązywania TEJ decyzji" - to jest właśnie art.7 ust.12 :)
Polecam wyrok V SA/Wr 367/10.
pozdrawiam, Tekla
tekla

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x