Czy mając zasiłek stały i dotacje mieszkaniową pieniądze które są potrącane z zasiłku stałego pokrywają w części dotacje przykład mam zasiłek stały w wysokości 280zł mc jest mniejszy z uwagi na dotacje mieszkaniową czy pieniądze które sá mi potrącane z zasiłku stałego pokrywają dotacje mieszkaniową? Bardzo proszę o ofpowiedz
Wysokość zasiłku stałego ma związek z kryterium dochodowym. Jeśli pojawia się u Pana dodatkowy dochód (dodatek mieszkaniowy), wówczas wysokość zasiłku stałego może ulec zmniejszeniu.
Dziękuję za odpowiedź ale czy wtedy dopłacam mniej do dodatku? Do tej pory dopłacałem ok 450zł to czy teraz jeśli te 324zł pobierają mi zaś stałego dopłacać będe mniej?
Trudno mi się wypowiadać w tej sprawie, bo znam tylko dodatki mieszkaniowe. Zasiłek stały działa trochę jak waga - większy dodatek mieszkaniowy -> mniejszy zasiłek stały i odwrotnie. Nad pomiarami "czuwa" kryterium dochodowe w pomocy społecznej.
Jeśli zmniejszono Panu zasiłek stały, oznacza to tutaj wyższy dodatek mieszkaniowy? W tej sytuacji pewnie będzie Pan miał mniej do zapłaty za lokal mieszkalny, o ile dobrze to sobie wyobrażam.