Wstrzymanie świadczeń a brak współpracy
Wstrzymanie świadczeń a brak współpracy
Czy jeśli klientka nie współpracuje ze mną - tzn przez okres całego miesiaca nie odebrała ode mnie telefonu- nie mam możliwości dostania się do niej mamy prawo wstrzymać świadczenie (są to głównie dofinansowania do obiadu dla syna)???
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wstrzymanie świadczeń a brak współpracy
ja uważam, że nie. współpraca ma być dobrowolna, (no chyba, że jest na podstawie postanowienia Sądu). A jeśli nie chce współpracować, ja bym zastanowiła się nad zmiana metody pracy, bądź zakończeniem.
Szczerze powiem jestem w szoku tak postawionym pytaniem.? Jako asystent rozważasz możliwość " ukarania " klientki wstrzymaniem pomocy w formie dofinansowania do posiłku? dla syna? Takie pytanie nie powinno paść!
Ty rozumiesz idee pracy AR, znasz ..( już nie wymagajmy znajomości ustawy o WRiPZ) ale preambułę chociażby do tej ustawy?
Nie masz prawa ingerować w świadczenia OPS- są poza Twoimi kompetencjami.To po pierwsze, natomiast ja bierność ze strony pani X- zwanej klientką podyktowałabym deficytem w Twoich metodach motywacji, brakiem predyspozycji osobowościowych i zawodowych do zawodu AR. Oczywiście jestem złośliwa w tym momencie-ale nie pozostawisz wyboru.Proszę wziąć pod uwagę Magdo, iż tego rodzaju " pomysły" rozwiązania irracjonalne- świadczyć mogą o Twoim kryzysie w zawodzie - nie tyle klienta;) co Twoim ..bo to TY masz być fachowo pomagającym.
ps. A na poważnie . Pasywność, bierność tzw : opór w procesie wspomagania to częste przypadki pracy z tzw. trudnym klientem, kryzys widoczny jest przeważnie na początku współpracy. Warto skupić się na słuchaniu- klient sygnalizuje powód zachowania, pomocne są parafrazy. Proszę ZAPROSIĆ klientkę pod jakimś pretekstem do OPS - zacząć słuchać..
Ty rozumiesz idee pracy AR, znasz ..( już nie wymagajmy znajomości ustawy o WRiPZ) ale preambułę chociażby do tej ustawy?
Nie masz prawa ingerować w świadczenia OPS- są poza Twoimi kompetencjami.To po pierwsze, natomiast ja bierność ze strony pani X- zwanej klientką podyktowałabym deficytem w Twoich metodach motywacji, brakiem predyspozycji osobowościowych i zawodowych do zawodu AR. Oczywiście jestem złośliwa w tym momencie-ale nie pozostawisz wyboru.Proszę wziąć pod uwagę Magdo, iż tego rodzaju " pomysły" rozwiązania irracjonalne- świadczyć mogą o Twoim kryzysie w zawodzie - nie tyle klienta;) co Twoim ..bo to TY masz być fachowo pomagającym.
ps. A na poważnie . Pasywność, bierność tzw : opór w procesie wspomagania to częste przypadki pracy z tzw. trudnym klientem, kryzys widoczny jest przeważnie na początku współpracy. Warto skupić się na słuchaniu- klient sygnalizuje powód zachowania, pomocne są parafrazy. Proszę ZAPROSIĆ klientkę pod jakimś pretekstem do OPS - zacząć słuchać..
.... Emilka... ,,odbiorca@...." juz nie istnieje. po 7 dniach może nowego uzytkownika...
informacja dla Ciebie na gorąco.. od tej pory zostaje forum.

wszystkiego najlepszego ...nieźle to rozegrałeś, skoro się śmiejesz . Przegrałam...ale dźwigniemy się może.P....
Usmiech mój nie jest symbolem zwycięstwa (brak jakichkolwiek ku temu podstaw)...jednak przyjaznego nastawienia i stąd tez ta wiadomośc. nie jest to łatwe i dla mnie czego dowodem jest moja obecnosć w tej chwili na forum..
Jak Sebastian...jesteś i tyle. Gówniarz i pozer..
wstrzymano wątek w innej sprawie- a to przecież jak w Sia- Fire Meet Gasoline
czyli "Flame and candle meet, Fire meet gasoline.!! nie?
już ok. odbiorca @.?;) dla mnie ok.;) spoko.
czyli "Flame and candle meet, Fire meet gasoline.!! nie?
już ok. odbiorca @.?;) dla mnie ok.;) spoko.
no i ciekawe jak smakuje poranna kawa?;) ja tę o 12.00 przesłodziłam..
Oprócz Wstrzymanie świadczeń a brak współpracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Do Konwalia..@ - od Emilka
Działania nie ujęte planem
rodzina domem zla
dokumenty dla policji
Współpraca z innymi instytucjami
opinia do sądu
wynagrodzenie
NK proszę o wskazówki
Zabranie dziecka z rodziny
bezpieczenstwo
Zmiany w Zespole
Teczka z dokumentami rodziny