wychowawczy- prokurator - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 16 kwie 2015, 13:38

No i stało się ,Prokuratura przesyła do dziś ,Sprzeciw Prokuratury za pośrednictwem Wójta Gmminy z informacją ,że decyzja o przyznaniu dodatku wychowawczego tam gdzie urodziły się bliżniaki jest z rażącym naruszeniem prawa i przesłali te dokumenty do sko . co dalej będzie ,co myślicie.
gops1

Napisano: 16 kwie 2015, 14:24

myslałem,że ktoś sie włączy do dyskusji.W takim razie myslę ,że czekam na ruch ze strony sko
gops1

Napisano: 16 kwie 2015, 14:25

mnie prokuratura jeszcze nie "ściga" .. obym nie wywołała wilka z lasu :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:51

Sprzeciw prokuratora powinien być rozpatrzony w terminie 30 dni od daty jego wniesienia.
Prokurator autorytarnie poprzez wniesienie sprzeciwu, obliguje organ administracji do wszczęcia postępowania w sprawie zakończonej decyzją ostateczną. Natomiast organ administracji jednoznacznie, władczo rozstrzyga sprawę wydając nową decyzję, na której treść podmiot na prawach strony nie ma wpływu.
Wniesiony sprzeciw wiąże organ co do obowiązku wszczęcia postępowania, jednakże nie ma wpływu na treść rozstrzygnięcia.
Kati@

Napisano: 16 kwie 2015, 15:01

SKO zapewne stwierdzi nieważność decyzji jako wydanej z rażącym naruszeniem prawa. Ty pięknie przyznasz tak jak chce Prokuratura, SKO i 7 sędziów NSA. Potem EwaK napisze na forum, że nas żadne gówniane uchwały nie wiążą i że jesteś bezmózgiem, bo nie słuchasz komunikatów MPiPS. :)
A strona będzie się cieszyć z dodatkowych pieniędzy.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 15:07

To jak teraz ma być na każde dziecko liczone osobno, czyli tak 1 dziecko 1x400/miesięcznie przez okres 24 m-cy
dwojaczki 2x400/miesięcznie przez okres 36 m-cy
trojaczki 3x400/miesięcznie przez okres 48m-cy i tak dalej?
Gość

Napisano: 16 kwie 2015, 15:40

Gość pisze:To jak teraz ma być na każde dziecko liczone osobno, czyli tak 1 dziecko 1x400/miesięcznie przez okres 24 m-cy
dwojaczki 2x400/miesięcznie przez okres 36 m-cy
trojaczki 3x400/miesięcznie przez okres 48m-cy i tak dalej?
Zgodnie z nieobowiązującą nas formalnie wykładnią NSA dodatek przysługuje na każde dziecko, a okres przysługiwania świadczenia wskazują wprost przepisy ustawy czyli:
1 dziecko - jeden dodatek 24 m-ce
2 dzieci - dwa dodatki 36 m-cy
3 dzieci - trzy dodatki 36 m-cy
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 15:56

ja właśnie dziś przyznałam 1 x 400zł na bliźniaki i poprosiłam aby Pani się odwołała ...
ew@1

Napisano: 17 kwie 2015, 12:05

gops1 pisze:No i stało się ,Prokuratura przesyła do dziś ,Sprzeciw Prokuratury za pośrednictwem Wójta Gmminy z informacją ,że decyzja o przyznaniu dodatku wychowawczego tam gdzie urodziły się bliżniaki jest z rażącym naruszeniem prawa i przesłali te dokumenty do sko . co dalej będzie ,co myślicie.
masakra :( tez mam takie przypadki, a z jakiego województwa jestes? jaka prokuratura?
+ewa

Napisano: 07 paź 2015, 13:29

też dostałam sprzeciw i co dalej należy z tym robić?
Długopis

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x