wychowawczy- prokurator - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 07 paź 2015, 13:39

Ale tak swoją drogą, oczekiwaliście czegoś innego? Spodziewaliście się, że prokurator was pogłaska? Albo, że ta bzdurna interpretacja ministerstwa powstrzyma prawną machinę?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2015, 13:52

jak weszła uchwała że rolinkom sp nie przysługuje to SKO na komunikat MPiPS sie powoływało w treści uzasadnienia decyzji przyznajacej rolnikom śp
także Iks nie filozofuj, porobią buble prawne a potem gops winny bo NIE UMIE CZYTAĆ najpierw trzeba UMIEĆ PISAĆ
anka35

Napisano: 07 paź 2015, 14:01

anka35 pisze:jak weszła uchwała że rolinkom sp nie przysługuje to SKO na komunikat MPiPS sie powoływało w treści uzasadnienia decyzji przyznajacej rolnikom śp
łał.... niesamowite.... no patrz, a moje SKO stosowało bezposrednio uchwałę NSA :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 07 paź 2015, 14:04

wracając do tematu - co dalej z tym sprzeciwem?
Długopis

Napisano: 07 paź 2015, 14:07

przyznać na drugie dziecko i po sprawie, no i jedna decyzja do prekuratora plus pisemko
...

Napisano: 07 paź 2015, 14:10

Tom. pisze:
anka35 pisze:jak weszła uchwała że rolinkom sp nie przysługuje to SKO na komunikat MPiPS sie powoływało w treści uzasadnienia decyzji przyznajacej rolnikom śp
łał.... niesamowite.... no patrz, a moje SKO stosowało bezposrednio uchwałę NSA :lol:

i z czego się śmiejesz, że taki bajzel mamy w prawie ?
Mnie nie było do smiechu, co ja wrózka jestem zeby wiedzieć którą uchwałe sko weźmie pod uwagę a którą nie ?
anka35

Napisano: 07 paź 2015, 14:20

śmieję się z przywołania decyzji jednego z trzydziestu iluś kolegiów jako argumentu w dyskusji ;) o ile orzecznictwo sądowe ma jakąs tam wartość to SKO nawet nie wiąże w sprawie, której dotyczy....

co do sprzeciwu - art. 184kpa i kolejne
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 07 paź 2015, 14:53

OK tylko po kolei: sprzeciw do SKO za pośrednictwem wójta, następnie SKO unieważnia decyzję i my rozpatrujemy czy jakoś inaczej,pierwszy raz mam do czynienia z tego typu sprawą
Długopis

Napisano: 07 paź 2015, 15:37

anka35 pisze:porobią buble prawne a potem gops winny bo NIE UMIE CZYTAĆ
Jak gops nie umie czytać to faktycznie jest winny, o uchwale NSA było głośno. Czytanie ze zrozumieniem i poprawna interpretacja jest kluczowa w tej branży - sorry. A dobrze przygotowany pracownik merytoryczny doskonale wie, że interpretacja ministerstwa w roli dupochronu nie zadziała, bo zadziałać nie może.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2015, 10:44

Iks pisze:
anka35 pisze:porobią buble prawne a potem gops winny bo NIE UMIE CZYTAĆ
Jak gops nie umie czytać to faktycznie jest winny, o uchwale NSA było głośno. Czytanie ze zrozumieniem i poprawna interpretacja jest kluczowa w tej branży - sorry. A dobrze przygotowany pracownik merytoryczny doskonale wie, że interpretacja ministerstwa w roli dupochronu nie zadziała, bo zadziałać nie może.

A na własnej skórze sie przekonałam że uchwała nsa nie na każde SKO działa,/ co mnie Tom obchodzi pozostałe trzydzieści sko/ co z tego że się z interpretacją , uchwałą nsa zgadzam jak moje sko sie nie zgadza ?
i dochodzimy do meritum buble prawne i tyle , więc jedynie słuszną interpretację to mozna sobie w bajki włożyć
anka35

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem