Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW,FA, ŚR
- Kontakt:
Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.
Kobieta wczoraj złożyła wniosek i podała 6 osób w rodzinie. Dzisiaj przyszła i chce wycofać wniosek z wczoraj i złożyć dwa wnioski z nowymi składami rodziny ( osobno teście, osobno młodzi ). Co mam zrobić w tej sytuacji, nie wiem, zgłupiałam. Takich osób mam już kilka. Podpowiedzcie proszę !!!! nie wiem co robić.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.
Bardzo proszę o pomoc !!!!!!
-
- Praktykant
- Kontakt:
Nikt się nie zlituje ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
- Kontakt:
powinno się umorzyć postępowanie decyzją, a jak złoży nowy wniosek z nowym składem rodziny to wezwać do wyjaśnień, co jest przyczyną zmiany składu rodziny
-
- Praktykant
- Kontakt:
To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG
- Kontakt:
Jeśli już złożyła o wycofanie to jak wyzej -> zakonczenie postępowania na wniosek strony
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Podpowiem inny wariant. Wnioskodawca może wykreślić ze składu rodziny te osoby (osobno gospodarujące) i oni niech sobie składają drugi wniosek.edzik17 pisze: 23 sie 2022, 22:38 To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
A dla czego może wykreślić, wyjaśniam: postępowanie nie jest zakończone, strona ma prawo na etapie prowadzenia postępowania dokonać zmiany na swoim wniosku (przed wydaniem informacji, decyzji).
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, FA,ŚW
- Kontakt:
popieram, jak wniosek jest nie rozpoznany to zawsze może go zmienić.*Ilona pisze: 24 sie 2022, 10:31Podpowiem inny wariant. Wnioskodawca może wykreślić ze składu rodziny te osoby (osobno gospodarujące) i oni niech sobie składają drugi wniosek.edzik17 pisze: 23 sie 2022, 22:38 To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
A dla czego może wykreślić, wyjaśniam: postępowanie nie jest zakończone, strona ma prawo na etapie prowadzenia postępowania dokonać zmiany na swoim wniosku (przed wydaniem informacji, decyzji).
Oprócz Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny. - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Rezygnacja w wniosku
Upoważnienie do weryfikacji w CEEB
Czy wystawiacie już informacje DW?
główne źródło ogrzewania
Ministerstwo Klimatu- zmiana zdania- interpretacji
DODATEK OSŁONOWY A WERYFIKACJA W CEEB
Kolejny dodatek - rekompensata na inne paliwa
Wydzielone lokale w domu a dod.węgl.
konto wspólnoty
Rodzaje stosowanych paliw stałych
jak wytłumaczyć, co oznacza zamieszkiwanie
Z jakim okresem zasiłkowym nanosicie DW?
Zapotrzebowanie na DW
wzór informacji o dodatku węglowym?
Jak interpretować pkt 4 wniosku węglowego
Weryfikacja w CBB