Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
edzik17
Praktykant
Zajmuję się: ŚW,FA, ŚR
Kontakt:

Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.

Post autor: edzik17 »

Kobieta wczoraj złożyła wniosek i podała 6 osób w rodzinie. Dzisiaj przyszła i chce wycofać wniosek z wczoraj i złożyć dwa wnioski z nowymi składami rodziny ( osobno teście, osobno młodzi ). Co mam zrobić w tej sytuacji, nie wiem, zgłupiałam. Takich osób mam już kilka. Podpowiedzcie proszę !!!! nie wiem co robić.
edzik17
Praktykant
Kontakt:

Re: Wycofanie wniosku i nowy z innym składem rodziny.

Bardzo proszę o pomoc !!!!!!
edzik17
Praktykant
Kontakt:

Nikt się nie zlituje ?
MajTa
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
Kontakt:

Post autor: MajTa »

powinno się umorzyć postępowanie decyzją, a jak złoży nowy wniosek z nowym składem rodziny to wezwać do wyjaśnień, co jest przyczyną zmiany składu rodziny
edzik17
Praktykant
Kontakt:

To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
srpts
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG
Kontakt:

Post autor: srpts »

Jeśli już złożyła o wycofanie to jak wyzej -> zakonczenie postępowania na wniosek strony
*Ilona
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, FA i ...
Kontakt:

Post autor: *Ilona »

edzik17 pisze: 23 sie 2022, 22:38 To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
Podpowiem inny wariant. Wnioskodawca może wykreślić ze składu rodziny te osoby (osobno gospodarujące) i oni niech sobie składają drugi wniosek.
A dla czego może wykreślić, wyjaśniam: postępowanie nie jest zakończone, strona ma prawo na etapie prowadzenia postępowania dokonać zmiany na swoim wniosku (przed wydaniem informacji, decyzji).
halinda
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, FA,ŚW
Kontakt:

Post autor: halinda »

*Ilona pisze: 24 sie 2022, 10:31
edzik17 pisze: 23 sie 2022, 22:38 To co druga rodzina przyjdzie, nie nadążę umarzać postępowań i wzywać do wyjaśnień. Jakie jeszcze stosujecie rozwiązania pomóżcie bo ta robota nas przywali.
Podpowiem inny wariant. Wnioskodawca może wykreślić ze składu rodziny te osoby (osobno gospodarujące) i oni niech sobie składają drugi wniosek.
A dla czego może wykreślić, wyjaśniam: postępowanie nie jest zakończone, strona ma prawo na etapie prowadzenia postępowania dokonać zmiany na swoim wniosku (przed wydaniem informacji, decyzji).
popieram, jak wniosek jest nie rozpoznany to zawsze może go zmienić.
ODPOWIEDZ