Wycofanie wniosku o dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 kwie 2014, 11:57

Czy można wycofać wniosek o dodatek mieszkaniowy (nie został jeszcze przyznany) ? Czy jest możliwość wycofania takiego wniosku? Z przyczyn finansowych chcę zrezygnować z tego.
Za odpowiedź dziękuję.
alicja80
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 11:53
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 12:00

Ciekawe pytanie, myślę, że nie powinno być problemu, wystarczy oświadczenie woli. A jakie to przyczyny finansowe, które nie pozwalają na pobieranie DM? :lol:
Gość
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 11:23
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 12:02

Nie chcę w to wnikać,ale nie wiem czy takie oświadczenie wystarczy.
alicja80
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 11:53
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 12:15

(strona nie ma obowiązku wskazywania motywów swojego żądania, ale powinna przytoczyć argumenty przemawiające za tym, że umorzenie postępowania nie jest sprzeczne z interesem społecznym)

WNIOSEK
Proszę o umorzenia postępowania w sprawie przyznania dodatku mieszkaniowego, na wniosek złożony dnia ......., gdyż .........

D E C Y Z J A
Na podstawie art.105 § 2 KPA (tekst jednolity Dz. U. z 2013r. poz. 267),

O R Z E K A M:
• umorzyć postępowanie wszczęte na wniosek o przyznanie dodatku mieszkaniowego Nr ........... złożony dnia ........ r. przez Panią ................... zam. ...................

U Z A S A D N I E N I E:
Organ administracji publicznej może umorzyć postępowanie, jeżeli wystąpi o to strona, na której żądanie postępowanie zostało wszczęte.

Dnia ...... złożyła Pani pisemną rezygnację z rozpatrzenia wniosku, wobec czego orzeczono jak na wstępie.

POUCZENIE:
Od decyzji niniejszej służy prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ........... za pośrednictwem tut. Urzędu w terminie 14 dni od daty doręczenia.
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 14:54

Nie przesadzajmy. Myślę jak poprzedni gość, czyli krótkie oświadczenie woli i robić problemu.
Gość

Napisano: 11 kwie 2014, 14:55

Poprawka - miało być: nie robić problemu.
Gość

Napisano: 11 kwie 2014, 17:11

wniosek złożony, zarejestrowany.... nie ma innej drogi zgodnie z KPA jak umorzyć postępowanie na wniosek strony,

tu nie chodzi o "nie robić problemu" to chodzi o procedurę... hi
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x