wycofanie wniosku o węglowy i złożenie wwniosku na drewno

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
Sylwia1978!
Praktykant
Zajmuję się: Dział dodatków
Kontakt:

Re: wycofanie wniosku o węglowy i złożenie wwniosku na drewno

Post autor: Sylwia1978! »

de Charette pisze: 08 paź 2022, 7:34 Naska - jak złożył o dodatek węglowy i dostał odmowę to otrzyma również odmowę na drewno. Nie może mieć dwóch głównych źródeł ogrzewania ani nie może mieć źródła ogrzewanie raz głównie zasilanego węglem, raz drewnem. Sam oświadczył. że zasila głównie węglem. Chyba, że zmienił piec.
Co innego jest jak złożył wniosek o dodatek a następnie sam z niego zrezygnował. Wtedy może składać o drewno.
Poproszę w takim razie o podanie podstawy prawnej z ustawy
Marta11
Stażysta
Zajmuję się: SŚRiFA/ŚW/
Kontakt:

Post autor: Marta11 »

mam taką sytuacje:
1 wniosek składa pani na węgiel, będzie odmowa bo nie chce zrezygnować a deklaracja po terminie
2 wniosek z tego samego adresu składa pan na drewno który prowadzi odrębne gospodarstwo i ma osobny piec.
czy w sytuacji kiedy w danym adresie dajemy odmowę węgla to drugi wniosek na drewno przyznać?
bo wiem ze jest mowa o pozytywnych węglach ale tez jest mowa ze jeden dodatek ja jeden adres.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

przzynajesz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ