wydzielenie śds - Księgowość

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 13 lis 2014, 19:28

Do Mack- ale czy nowo utworzona jednostka , która wypłacała trzynastkę to stowarzyszenie czy jednostka budżetowa. Jak budżetówka to zgadzam się że mogli wypłacić z otrzymanej dotacji, ale jak stowarzyszenie to nie bardzo.
ops1

Napisano: 14 lis 2014, 9:16

Mack, i właśnie u mnie to jest problem, zresztą nie tylko z DWR ale i fakturami za grudzień, które wpłyną nam do 15 stycznia i trzeba je ując w zobowiązaniach 2014, caritas się nie chce zgodzić na jakiekolwiek płatności za grudzień, ale przecież nie wszystko można uregulować w 2014 roku
Ania80

Napisano: 14 lis 2014, 22:21

nowotworzone jednostki jako jednostki budżetowe
dwa lata wcześniej w moim mieście zrobiono ŚDS pod organizacje pozarządowe, jak chcecie mogę spróbować się coś od nich dowiedzieć, ale dopiero po weekendzie albo podpytać znajomych księgowych
Mack.

Napisano: 14 lis 2014, 23:32

Mack jak nie sprawi to kłopotu to zasięgnij infarnacji i podziel się z nami. Z góry dziękuję
ops1

Napisano: 17 lis 2014, 11:49

Mack, ja również będę wdzięczna za wszelkie informacje
Ania80

Napisano: 18 lis 2014, 18:10

witajcie :)
więc tak: w jednym z ŚDS-ów niestety nie było osoby, z którą mogłabym porozmawiać, dopiero jutro będę próbować.

za to mam info z OPSu w dzielnicy, gdzieś ŚDS przeszedł pod stowarzyszenie:
- odpłatności za obiady za okresy dot. czasu kiedy ŚDS był w strukturach OPS, wpłacano do OPSu
- OPS wystawił noty obciążeniowe dla ŚDS np. za zużyte media, część stowarzyszenie zapłaciło, OPS wziął na zmniejszenie wydatku, części nie zapłacili z braku środków
- pracowników ŚDS zwolniono, z tyt. likwidacji stanowisk pracy w ostatnim dniu trwania umów wypłacono trzynastki ze środków własnych - nasze miasto dołożyło OPSowi dodatkową kaskę na to

Zapomniałam spytać, czy sprawę dot. zapłaty zobowiązań uregulowano w umowie.

Myślę, że jednak w pewnej mierze jest to sprawa dla prawników i do opinii Waszych skarbników.
A spróbujcie napisać pismo do Wydziału Polityki Społecznej swojego województwa?
Mack.

Napisano: 20 lis 2014, 20:25

hop hop ;)
drugi ŚDS - odprawy wypłacono pracownikom zwalnianym ze środków własnych dołożonych przez miasto
zobowiązania powstałe po likwidacji dot. ŚDS zapłacił OPS, nie wystawiał żadnych not obciążeniowych
Mack.

Napisano: 25 lis 2014, 19:35

Mam pytanie. U nas tez wydziela sie SDS. Mam jednego pracownika. Czy nalezy mu sie odprawa? Jak powinien zostac zwolniony? Prawnik mowi ze odprawa mu sie Nie nalezy. Tylko sw. pracy za porozumieniem stron. Doradzcie prosze. Pozdrawiam
rewers

Napisano: 30 lis 2014, 13:51

u mnie pracownicy zostaną przejęci przez naową utworzoną jednostkę z art 23.1 więc my nie wypłacamy odprawy. Gdyby ich zwalniano na mocy likwidacji stanowiska pracy to wtedy wypłacono by im odprawy
ops1

Napisano: 04 gru 2014, 22:52

Czy u was przy wydzieleniu ŚDS były przekazane protokołem środki , które w GOPS były w ewidencji ilościowej i tylko wpisane w księdze inwentarzowej a nie na 013. Jak ująć otrzymane środki w nowej jednostce. Czy wpisać tylko do księgi inwentarzowej?
ops1

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x