wyjazd z wychowankami

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~zosia

Re: wyjazd z wychowankami

Post autor: ~zosia »

dla wszystkich zainteresowanych-przed wyjazdem trzeba wziąć na spytki dyr jak ma zamiar rozliczyc czas spędzony z podopiecznymi.Nie mozna pracowac z dziećmi wiecej niz 12godz.Dyr jest zobowiazany do ustalenia zmiany dyżurów.tak wiec zamiast zostawac na noc moglam iśc z kolezankami spac gdzie indziej a kto mial sie opiekowac wychowankami to juz problem dyr.nastepnym razem będe mądrzejsza.teraz powinnam napisac pismo do dyr czy doliczy mi nadgodziny inaczej będę\'frajerką\"lub moge iśc do sądu pracy.ciekawe czy kolezanki zgodzą sie być świadkami?:)
~inka

Post autor: ~inka »

xxx11, a na miejscu pracy masz płacone za 8 godzin pracy w nocy, czy tylko jak przyjeżdza np. policja? To nie jest kolonia, obowiązują te sama zasady co w Twoim miejscu pracy. Jeśli jest 18 wychowanków to dyżury muszą być rozłozone na dwie grupy. Jeden wychowawca nie może sprawować opieki nad grupą powyżej 14 wychowanków. Na wyjazdy powinien być ułożony grafik, obowiązują w nim takie same zasady dotyczące nadgodzin, pracy w godzinach nocnych (łącznie z 20% dodatkiem za każdą godzinę), oraz dobowego odpoczynku pracownika (11 godzin między dyżurami).
~inka

xxx11, a na miejscu pracy masz płacone za 8 godzin pracy w nocy, czy tylko jak przyjeżdza np. policja? To nie jest kolonia, obowiązują te sama zasady co w Twoim miejscu pracy. Jeśli jest 18 wychowanków to dyżury muszą być rozłozone na dwie grupy. Jeden wychowawca nie może sprawować opieki nad grupą powyżej 14 wychowanków. Na wyjazdy powinien być ułożony grafik, obowiązują w nim takie same zasady dotyczące nadgodzin, pracy w godzinach nocnych (łącznie z 20% dodatkiem za każdą godzinę), oraz dobowego odpoczynku pracownika (11 godzin między dyżurami).
~inka

Zosiu, napisz pismo do dyrekcji o wypłatę nadgodzin, lub dni wolne. Pamiętaj, że jesli to oni wyznaczą Ci sami dni wolne, to muszą dodać do godzin nadliczbowych jeszcze 50%. Czyli, np. za 8 nadgodzin, powinni oddać 14 godzin wolnego.Jeśli sama możesz wybrać termin to odbierasz za 8 nadgodzin 8 godzin wolnego. Świadków nie potrzebujesz wystarczy grafik pracy.
~zosia

Post autor: ~zosia »

nigdy odkąd pracuje 6rok nie mialam oddawane nadgodzin wtedy kiedy ja chcialam.zawsze wyznacza to dyr. inie mialam z tego powodu doliczane dodatkowo 50%ja nie wiem co jest z tymi dyr,kadrowymi i inspekcja pracy:(
~inka

Dyrekcji wygodniej jest nie wiedzieć, kadrowa się nie wychyla,bo i po co, inspekcja musi mieć skargę, żeby ich konkretnie zmotywować do przestrzegania przepisów. A pracownicy się godzą, żeby się nie użerać z dyrekcja. I tak się toczy...
~inka

A gdzie jest napisane ,ze jesli pracownikowi samorządowemu czas za godziny nadliczbowe oddaje pracodawca to dolicza się 50%? Bo z tego co usłyszałam na szkoleniu nas kodeks nie obowiązuje.
~hej

Post autor: ~hej »

ty inka idź sie lepiej zatrudnij w Ministerstwie Sprawiedliwości. !!!
Znając życie to jesteś szarym człowieczkiem próbującym swoje niepowodzenia i niezaspokojone EGO oraz kompleksy przelać w wielkie mądrości pisane na tym FORUM.
~inka

Jeśli nie chcę dodać +50% do nadgodzin, to muszą wyrównać przy urlopie w wysokości 100%. Przed jego rozpoczęciem lub po jego zakończeniu. Jeśli masz 16 nadgodzin to muszą dodać dwa dni do urlopu.Tylko zazwyczaj o tej drobnostce dyrektorzy zazwyczaj nie pamiętają.
~inka

A może hej jesteś dyrektorem placówki? To by mi nawet pasowało. Kompleksów jako takich nie posiadam, z EGO też nie mam problemu. Natomiast fakt, jestem tylko szarym człowieczkiem. Cieszę się, że Ty do tej grupy szarych ludzików nie należysz. Podziwiam i życzę powodzenia:)
ODPOWIEDZ