Czy wy też zauważyliście, że ROPS źle wylicza dochody (małopolska)? Do tej pory przymykałam oko, ale tym razem trochę przesadzili bo pokrzywdzona może być wnioskodawczyni. Przyznali świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko, ponieważ przez źle wyliczony dochód kobieta spełnia kryterium dochodowe... Uwzględniony został tylko dochód uzyskany za granicą, który był uzyskiwany przez 5 msc- oni podzielili przez 12 i bach należy się na pierwsze dziecko. Dodatkowo nie uwzględnili dochodów nieopodatkowanych, mimo że we wniosku wskazane jest, że takie dochody są -_-.
Jak chcesz to telefon w dłoń i poinformuj ładnie, że fuszerę odwalili, w razie oporu na wiedzę/braku zainteresowania realizujesz i olewasz temat, to jest ich decyzja
Tak, masz rację. Jeszcze nigdy dochód mi się nie zgadzał z tym, co przedstawia ROPS. I też się zastanawiałam, skąd oni te kwoty wytrzasnęli...
No ale takiej przewałki jak u Ciebie, to jeszcze nie miałam.
Oni nawet dochody potrafią brać za inne miesiące/okresy, niż ustawa nakazuje... i gdzie trafiają nerwy ludzi? do nas oczywiście. Bo ja u pani już miałam mieć wszystko oświadczone, a jednak jeszcze coś...
Zresztą SKO tak samo żyje własnym życiem i własnymi zasadami. Też nie wiem jak to możliwe, dlaczego...